Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_zadachi-shpori.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

Дії ф., слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 121 кку.

Відповідно до санкції статті 121 КК, Ф. карається позбавленням волі на строк від п»яти до восьми років.

Задача №7 В. без черги намагався купити горілку. На зроблене У. Зауваження він витягнув із кишені зв'язку ключів і вдарив нею його по голові, спричинивши легке тілесне ушкодження з короткочасним розладом здоров'я.Дайте кримінально-правову оцінку діям В. Обґрунтуйте відповідь.

Дії В. слід кваліфікувати, згідно ККУ як умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров»я (ч.2 ст. 125 КК).

Об' ктом злочину є здоров'я людини.

Об' ктивна сторона характеризуться діянням, а саме нанесенням У. В ударів по голові. вчиненням легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоровя.

Суб' ктом злочину - особа, яка досягла 16-річного віку.

Суб' ктивна сторона характеризується прямим умислом.

Знаряддям злочину є зв»язка ключів.

Відповідно до санкції ст.125 ч. передбачено покарання у вигляд громадських робіт від 150 до 240 годин або виправними роботами на строк до одного року або арешт строком до шести місяців в або обмеження вол на строк до двох рок в.

Задача № 8 К. та М. із власної ініціативи встановили зв'язки з іноземною розвідкою та надалі підтримували конспіративні контакти зі співробітниками цієї розвідки на території України. Вони збирали відомості, що становлять державну таємницю, та намагалися передати їх іноземній розвідці. При цьому М. у письмовій формі подав розроблені конкретні пропозиції щодо ведення диверсійної роботи в Україні.

Кваліфікуйте дії К. та М. Обґрунтуйте відповідь.

Дії К. та М. згідно ККУ слід кваліфікувати як шпигунство за п.1 ст.114 КК.

Об' ктом національна безпека України в інформаційній, а також політичній, економчній сферах.

Предметом злочину є відомості, що становлять державну таємницю, які матеріалізовані у відповдному документі чи виробі.

Об' ктивна сторона полягає у передачі ноземній державі відомостей, що становлять державну таємницю, збирання відомостей з метою передачі іноземній розвідці .

Суб' ктом злочину спеціальний тільки ноземці або особи без громадянства.

Суб' ктивна сторона характеризуться прямим умислом.

Кара ться позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Задача № 9 П'яний М. образив незнайомого йому Ю. Той у відповідь вдарив М. кулаком в обличчя та зламав йому щелепу. Від удару М. впав і вдарився головою об бетонні сходинки. Через одержану черепно-мозкову травму М. помер при транспортуванні до лікарні. Кваліфікуйте дії Ю. Обґрунтуйте відповідь.

Дії М. слід кваліфікувати, згідно ККУ, як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч.1 ст. 122 ККУ) і вбивство через необережність за (ч.1 ст. 119 КК).

Тілесне ушкодження – це протиправне завдання шкоди здоров»ю потерпілої особи, яке полягає у порушенні анатомічної цілісності тканин, органів, та їх функцій внаслідок застосування одного чи кількох зовнішніх ушкоджуючи чинників – фізичних, біологічних, хімічних, психологічних.

Для наявності середньої тяжкості тілесного ушкодження достатньо наявності або тривалого розладу здоров»я, або відповідного відсотку втрати працездатності. ( від 10 до 33%). Тривалий розлад здоров»я полягає у тривалому порушенні функцій будь-якого органу, або у постійному їх послабленні. Характерним є переломи ребер, переломи, надломиі тріщин, струс головного мозку середньої тяжкості.

Об' ктом злочину здоров'я та життя людини.

Об' ктивна сторона характеризуться:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]