Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_zadachi-shpori.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

Задача №23

При проходженні митного контролю в міжнародному аеропорту "Бориспіль" у громадянина іноземної держави Т., який щойно прилетів до України, було знайдено та вилучено 15 г героїну та жіночий пістолет "Браунінг" із сімома набоями.

Кваліфікуйте дії Т. Обґрунтуйте відповідь.

Дії громадянина Г.згідно ККУ необхідно кваліфікувати як незаконне переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів через митний кордон України або з приховуванням від митного контролю.

З об’єктивної сторони даного злочину котрабанда – це незаконне переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів через митний кордон України або з приховуванням від митного контролю.

Предметом є - наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги або прекурсори.

Цей злочин з формальним складом, є закінченим з моменту фактичного незаконного переміщення через кордон.

З субєктивної сторони - вчиняється у формі прямого умислу. Мотиви різні і на кваліфікацію не впливають.

Суб ’ єктом злочину – будь -яка особа.

Кваліфікуючими обставинами є: вчинення організованою групою осіб; предметом були наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги або прекурсори в великих розмірах.

Отже відповідальність громадян іноземної держави Т понесе відповідно до ст. 305 ч.1 ККУ яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, що були предметом контрабанди. Враховуючи, що при вилучені 15 грам героїну в громадянина Т також було вилучено пістолет “Браунінг ” із сьомому набоями. За цей злочин він понесе відповідальність за ст.. 263 ч.1 ККУ незаконне придбання, носіння, та зберігання поводження зі зброєю і боєвими припасами до неї.

Задача №24 X. без державної реєстрації та ліцензії одержав доходи від діяль­ності, що містила ознаки підприємницької, та не сплатив з них податки. Його отриманий сукупний доход склав 250 000 гривень.Кваліфікуйте дії X. Обґрунтуйте відповідь.

Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю.

Предметом є – законні і інтереси у сфері господарської діяльності.

Обєктивна сторона - цього злочину характеризується порушенням порядку зайняття господарською діяльністю і пов’язаною з нею отримання доходу у великих розмірах.

Злочин вважається закінченим після того, як буде встановлено, що внаслідок порушення порядку зайняття господарською діяльністю отриманий дохід у великих розмірах – сума якого перевищує у 1000 разів неоподаткований мінімум громадян.

Субєктивна сторона злочину – виражається у прямому умислі.

Суб ’ єктом злочину може бути, особа яка зобов’язана зареєструватися як підприємець або отримати відповідну ліцензію на зайняття певною діяльністю.

Отже Громадянин Х, який отримав доход в 250000 тисяч гривень, внаслідок діяльності, що містила ознаки підприємницької, без державної реєстрації та ліцензії, і це було пов’язано з отриманням доходу у великих розмірах, кваліфікується згідно ККУ Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю.

Відповідно до ст.202 ч.1 ККУ громадяну Х передбачено покарання у вигляді штрафу від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеження волі на той самий строк.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]