Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК2004_bachelor_new.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.68 Mб
Скачать

4.4. Індивідуальні завдання

Мета індивідуальних завдань для студентів при вивченні спецкурсу "Оподаткування у міжнародному бізнесі" полягає у поглибленні підготовки висококваліфікованих спеціалістів з міжнародної економіки з урахуванням індивідуальних нахилів студентів і специфіки їхньої майбутньої роботи за такими принципами:

- підбір кандидатур випускаючою кафедрою студентів з урахуванням нахилів до наукової роботи (прояв наукового мислення при підготовці робіт, доповідей, виступів на семінарах, у наукових гуртках, виконанні практичних робіт, проведенні ділових ігор та ін.); педагогічної роботи (вияв даних для педагогічної роботи: логічність викладу матеріалу на семінарах, гуртках, нахил до аналітичних розрахунків, суспільної роботи); виробничо-господарської роботи (вияв організаційних здібностей у ході проведення ділових ігор та ін.);

- навчання за індивідуальними планами підготовки, розробленими випускаючою кафедрою. Індивідуальний навчальний план передбачає: вивчення включених у навчальний план дисциплін; перерозподіл часу на вивчення окремих курсів і дисциплін (або їх тем); рекомендації щодо відвідування лекцій (по окремих курсах, темах, розділах), певних практичних та інших занять, що не передбачені навчальним планом ; терміни складання заліків та іспитів;

- право вільного відвідування занять з окремих дисциплін навчального плану за узгодженням із випускаючою кафедрою;

- наукове керівництво висококваліфікованим викладачем;

- контроль, що здійснює науковий керівник, з метою засвоєння студентами додаткового навчального матеріалу шляхом співбесіди без прийому іспитів і заліків;

- відповідальність випускаючої кафедри і наукового керівника за рівень індивідуальної підготовки студентів відповідно до напрямку індивідуальної фахової підготовки;

- формування аспірантури і резерву викладацьких кадрів, штату науково-дослідного сектора економічного факультету в першу чергу з числа студентів, що навчаються за індивідуальним планом.

4.5. Самостійна робота студентів

Самостійна робота студентів (СРС) зі спецкурсу "Оподаткування у міжнародному бізнесі" сприяє самостійному глибшому оволодінню спеціальними питаннями, що пов’язані з темами курсу за вказівками викладача.

Самостійна робота студентів включає організацію, планування і стимулювання, методичне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення, активізацію відповідної роботи у вузах. Час, вивільнений у результаті скорочення обов’язкових аудиторних занять повинен використовуватися студентами для вироблення вміння творчо мислити, критично оцінювати складні соціально-економічні явища господарської практики.

Основні види срс:

  1. Підготовка до лекції (вивчення відповідних розділів підручників; вивчення нормативного матеріалу, тез, планів-конспектів лекцій та інших матеріалів, що підготовлені викладачем).

  2. Підготовка до семінарських занять (робота з текстом лекції, навчальними посібниками; вивчення постанов, інструктивних матеріалів; конспектування спеціальної літератури, яка рекомендована викладачем; підготовка доповідей з проблем оподаткування; аналіз статистичної інформації з теми).

  3. Підготовка до практичних занять із використанням активних методів навчання (вивчення методики проведення господарських ситуацій і ділових ігор; вивчення додаткової літератури за рекомендацією викладача; підготовка наочних і допоміжних матеріалів для обговорення господарських ситуацій і ділових ігор.

  4. Протягом семестру студенти пишуть реферати за обраною темою, проводять дослідну роботу, результати дослідження використовуються у дипломній роботі.

  5. Поглиблене вивчення дисципліни або її розділів (виконання індивідуальних завдань, підготовка наукових доповідей, тощо).

Місцем проведення СРС може бути аудиторія (кабінет), бібліотека, читальний зал, робоче місце на підприємстві – базі практики, вдома або у гуртожитку.

При читанні лекцій зі спецкурсу "Оподаткування у міжнародному бізнесі" студенти одержують обов’язкове до опрацювання та узагальнення матеріалу завдання: підготувати реферат або доповідь, підібрати наукові джерела і скласти з них анотовану бібліографію, підготуватися до дискусії з проблемних питань та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]