Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPU_vse.docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
452.48 Кб
Скачать
  1. Незмінність складу суду. Запасний суддя

Незмінність - Суд розгляд у крим провадженні повинен бути проведений в одному складі суддів. У разі якщо суддя позбавлений можливості брати участь у суд зас, він має бути замінений іншим суддею, який визначається автоматизованою с-мою документообігу. Після заміни судді судовий розгляд розпочинається спочатку, за винятком коли є запасний суддя/суд вмотивованою ухвалою прийняв рішення про відсутність необхідності розпочинати суд розгляд з початку та здійснювати повторно всі або частину процес дій, які вже здійснювалися під час суд розгляду до заміни судді, якщо таке рішення не може негативно вплинути на судовий розгляд та за умови дотримання таких вимог:

1) сторони крим пров, потерпілий не наполягають на новому проведенні процес дій, які вже були здійсненні судом до заміни судді;

2) суддя, що замінив суддю, який вибув, ознайомився з ходом суд провадження та матеріалами крим провадження, наявними в розпорядженні суду, згоден з прийнятими судом процес рішеннями і вважає недоцільним нове проведення процес дій, що вже були проведені до заміни судді.

У такому випадку докази, що були дослідженні під час суд розгляду до заміни судді, зберігають доказове значення.

Запасний судя (НОВЕЛА КПК, гарантія дотримання принципів безпосередності, розумних строків ) - призначається у крим пров, для проведення якого потрібен значний час і перебуває в залі суд зас протягом суд розгляду. Рішення про необхідність його призначення приймає суд, що здійснюватиме суд провадження, одночасно з призначенням підготовчого суд зас. Про призначення робиться відмітка в журналі суд зас.

Якщо під час суд зас суддю замінює запасний суддя, суд розгляд продовжується.

  1. Наслідки неприбуття до суду сторін, потерпілого, його представника, цивільного позивача, цивільного відповідача та їх представників

1. Сторін - обвинуваченого

Загальне правило - явка обвин у суд засідання є об. Наслідки неприбуття: - суд зоб відкласти суд розгляд, призначивши нову дату суд засідання та вжити заходів до заб його прибуття в суд. Якщо причини неявки поважні – заходів до своєчасного повідомлення, Якщо причини неявки неповажні - суд має п застос заходи процес примусу: ухвалу про привід та/або ухвалу про наклад грош стягнення

прокурора і захисника(якщо уч захисника об) - відкладає суд розгляд, визначає дату, час та місце проведення нового зас і вживає заходів до прибуття їх до суду. якщо причина неприбуття неповажна - порушує питання про відповідальність прокурора/адвоката, які не прибули. У разі неможливості подальшої участі прокурора в судовому провадженні вій замінюється. Якщо подальша участь захисника неможлива - головуючий пропонує обвинувач протягом 3 днів обрати собі ін захисника. Якщо прибуття в судове засідання захисника, обраного обвинуваченим, протягом 3х днів неможливе, суд відкладає суд розгляд на необхідний для з'явлення захисника строк/одночасно з відкладенням залучає захисника для здійснення захисту за призначенням.

2. потерпілого який належно повідомлений про дату, суд, заслухавши думку учасників суд пров щодо того, чи можливо за його відсутності з'ясувати всі обст під час суд розгляду, вирішує питання про проведення судового розгляду без потерпілого/про відкладення судового розгляду. +має право накласти грошове стягнення на потерпілого.

3.цив позивача, - суд залишає цивільний позов без розгляду, крім випадків, 1)якщо від нього надійшло клопотання про розгляд позову за його відсутності 2)якщо обвинувачений чи цивільний відповідач повністю визнав пред'явлений позов.

4.цив відповідача, який не є обвинуваченим, суд, заслухавши думку учасників суд пров, чи можливо за відсутності зазначених осіб з'ясувати обст, що стос цив позову, вирішує питання про проведення суд розгляду без них або про відкладення суд розгляду. + має право накласти грошове стягнення на цив відповідача

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]