Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPU_vse.docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
452.48 Кб
Скачать
  1. Використання результатів негласних слідчих(розшукових) дій у доказуванні та в інших цілях

Ст. 256: протоколи НС(Р)Д/аудіо-/відеозаписи/фото/ін. результати, здобуті тех. Засобами/вилучені речі/док. або їх копії можуть використовуватися в доказуванні на тих самих підставах, що і результати проведення інших слідчих (розшукових) дій під час досудового розслідування. Протокол складає особа, яка її проводила, за заг. Вимогами. + додатки: аудіоконтроль особи/місця - фонограми запису розмов на аналог./цифр. носіях, арешт кореспонденції, огляд, виїмка – предмети/документи/їх копії/матер. фото-/кінозйомки. Хід проведення окремих НС(Р)Д фікс. Тех. засобами. Результати тех. документування ходу провадження НС(Р)Д використ. у доказуванні.

Особи, які проводили НС(Р)Д/були залучені до їх проведення, можуть бути допитані як свідки (мета: перевірка законності НС(Р)Д, консультація фахівця щодо змісту результатів). Допит може відбуватися із збереженням у таємниці відомостей про цих осіб, із застосуванням щодо них відпов. заходів безпеки. Прийнявши рішення про їх застосування, слідчий/прокур./суд виносить постанову/ухвалу про зміну в матеріалах крим. Пров. ПІП особи, що проводила/брала участь у НС(Р)Д на псевдонім. Надалі у проц. Док. зазначається лише псевдонім, ін. дані вказуються лише у постанові/ухвалі про зміну анкетних даних. – вона не додається до матер., а зберігається окремо в органі досуд. розслідування.

Допит співробітника опер. підрозділів, які проводили/були залучені до НС(Р)Д, може здійснюватись із мікшуванням звуку, відповідним форматом трансляції відео, що не дозволить його упізнати (ст. 232).

У випадку використання для доказування результатів негласних слідчих (розшукових) дій можуть бути допитані особи, з приводу дій або контактів яких проводилися відповідні дії (підозрюваний, обвинувачений, особи, що контактували із ними та обізнані в їх протипр. Д-ті, що зафікс. у матеріалах). Вони повідомляються про проведення НС(Р)Д тільки щодо них в тому обсязі, який зачіпає їх права/свободи/інт. повідомлення про факт/рез-ти НС(Р)Д повинне бути здійснене протягом 12 міс. з дня їх припинення, не пізніше звернення до суду з обвин. актом.

Ст. 257: Якщо в результаті проведення НС(Р)Д виявлено ознаки крим. Правопор., прокурор перевіряє, чи внесені відомості про його вчинення до ЄРДР. Якщо не зафіксовано відпов. інф., він готує клопотання щодо надання дозволу на використання результатів НС(Р)Д з метою розпочати досуд. Розслід., з яким звертається до слід. судді, який відповідно до ст. 247 КПК має право розглядати таке звернення.

Якщо отримано інф. щодо крим. Правопор., розслідування якого вже здійснюється, прокурор звертається до слід. судді щодо отримання дозволу на передачу інф. органу досуд. розслідування. До клопотання дод. витяг з ЄРДР, протокол НС(Р)Д з додатками, матеріали аудіо-/відеофікс. За результ. Слід. суддя виносить ухвалу, у якій надає дозвіл на використання результатів НС(Р)Д в ін. крим. Пров. або відмовляє в ньому. Обов. умова задоволення: доведення прокур. законності отримання інф. + наявність достатніх підстав вважати, що вона свідчить про виявлення ознак крим. правопор. Постановлення слід. суддею ухвали про відмову не перешкоджає повторному зверненню за наявності більш обґрунт. підстав.

Передання інформації, одержаної внаслідок проведення НС(Р)Д, здійснюється тільки через прокурора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]