Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БУХ ОБЛІК для ГО.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

Журнал реєстрації заявок на бронювання номерів (місць) (форма №7-г)

Готель має право укладати договір із замовником (споживачем) на бронювання номерів (місць). За наявності вільних місць адміністрація готелю приймає заявки на бронювання від юридичних та фізичних осіб у письмовій або усній формі. За бронювання під час поселення у готелі стягується плата яка встановлюється самостійно готелем, незалежно від того, за договорами, індивідуальними чи груповими заявками воно здійснюється. Під час поселення на додаткове місце плата за бронювання не стягується. Заявки на бронювання номерів (місць) у готелях для розміщення учасників масових заходів подаються замовниками у термін, визначений адміністрацією готелю, згідно з укладеним договором (контрактом).

У разі неприбуття споживача до 18.00 броня анулюється. Якщо заброньовані номери (місця) не були підготовлені вчасно та якісно до заселення, плата за їх бронювання не стягується. Портьє (адміністратор) на підставі телеграм, телефонних дзвінків, листів, що надійшли до готелю на бронювання номерів, заповнює Журнал реєстрації заявок на бронювання номерів (місць) (форма №7-Г).

Юридичними особами заявка на бронювання номерів (місць) у готелі подається у вигляді гарантійного листа довільної форми, який підписує відповідальна особа та завіряє гербовою печаткою.

Касовий звіт (форма №8-г)

На підставі складених рахунків (форма №4-Г) касир (портьє, який виконує розрахунки) в одному примірнику складає касовий звіт (форма №8-Г). В графі форми "Вид платежу" міститься перелік послуг готелю, наданих мешканцям за звітний період. Окремо за розписками підраховується повернення невикористаного авансу, а потім визначається загальна сума грошових надходжень за добу та заноситься до касового звіту. Перший примірник щоденно здається до бухгалтерії разом з іншими примірниками рахунків (форма №4-Г), контрольною касовою стрічкою ЕККА та контрольною стрічкою терміналу кредитних карток (у разі використання механізованого розрахунку). Працівник бухгалтерії повинен звірити форму №9-Г з формою №4-Г.

Відомість обліку руху номерів у готелі (форма №9-г)

Для оперативного обліку звільнення і заселення номерів (місць) та проведення ремонтних робіт у номерах черговим адміністратором щоденно станом на 9.00 заповнюється Відомість обліку руху номерів у готелі (форма №9-Г).

Журнал осіб, які проживають на поверсі (форма №10-г)

Для оперативного обліку осіб, які проживають на поверсі, черговий на поверсі складає форму №10-Г. Форма містить відомості, необхідні покоївкам для проведення поточних прибиральних робіт.

  1. Облік доходів та фінансових результатів господарської діяльності підприємств готельного і туристичного бізнесу.

Дохід – визначається тоді, коли збільшуються активи або зменшуються зобов’язання, що призводить до зростання власного капіталу при наданні готельних послуг протягом кількох звітних періодів. Дохід визначається виходячи із ступеня завершення операції з надання послуг. Послуга може враховуватися здійсненою в повному обсязі після того, як гість закінчить користування приміщенням, що надано йому готелем.

Дохід визначається при дотримані наступних умов:

  • покупцеві передані ризики й вигоди, пов’язані з правом власності на готельні послуги;

  • підприємство не здійснює надалі управління та контроль за наданими послугами;

  • сума доходу може бути достовірно визначена;

  • є впевненість, що в результаті операції відбудеться збільшення економічних вигод.

В готельному господарстві за видами діяльності розрізняють такі види доходів:

  • дохід від реалізації робіт і послуг;

  • фінансові доходи;

  • надзвичайні доходи;

  • інші операційні доходи.

Не визнається доходом передоплата, ПДВ