Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Автоматичний вим_рювач нел_н_йних викривлень С6...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
70.66 Кб
Скачать

2.2 Вимірювання напруги.

Для виміряння змінних напруг необхідно:

а) відкалібрувати вольтметр приладу;

б) натиснути кнопку "V" перемикача "КАЛІБР KrV".

Досліджуємий сигнал з напругою до 10 В подається безпосередньо на гніздо "ВХОД" приладу, з напругою більше 10 В подається через зовнішній дільник напруги "1:10".

Напруга, що вимірюється, відповідає показанню приладу з урахуванням положення перемикача меж вимірювання dB, Кг %, mV та дільника (який він якщо він присутній при вимірюванні).

Примітка.

1. Після перевантаження та послідуючого зменшення вхідного сигналу припускаються випадки, коли стрілка індикатора приладу може залишатися на правому упорі та вертатися в робоче положення при легкому стуканні по склу індикатора.

2. При вимірюванні коефіцієнта гармонік процес подавлення та характер викривлень можна спостерігати на екрані осцилографа, під'єднаного до гнізда "ОСЦИЛЛ." приладу.

3. При вимірюванні коефіцієнта гармонік та напруги можлива флуктуація показань приладу (коливання стрілки) в межі +/- 0.5 позначки позначки верхньої школи приладу (0 - 10).

4. В процесі вимірювань необхідно контролювати та при необхідності проводити калібрування приладу в режимі "КАЛИБР." та "V" після перших 30 хв. та далі.

5. При проведенні вимірювань в ланцюгах з великим рівнем наводок та фону при частотах більше 1.5 кГц треба увімкнути фільтр 1 кГц, натиснувши кнопку "ФИЛЬТР 1 kHz".

6. При роботі приладу в кліматичних умовах, що відрізняються від нормальних, треба враховувати виникнення додаткових похибок.