Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка №2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
292.86 Кб
Скачать

Висновки з розділу

Кожен розділ курсової роботи має закінчуватися висновками, які мають узагальнити результати вивчення та аналізу викладеного матеріалу. Обсягом вони можуть бути від декількох пропо­зицій до одної або двох сторінок.

У висновках не слід переказувати те, про що йшла мова у попередніх частинах розділу. Тут може бути надане стислий опис явища, що досліджується (предмет роз­гляду), його позитивні і негативні сторони, напрямки, підходи, механізми з удосконалювання та модернізації, обґрунтування яких міститься у цьому розділі, тобто стисло викласти наукові й практичні результати тієї частини дослідження, що була розглянута у розділі.

Висновки з кожного розділу курсової роботи можуть бути складовими частинами для підготовки загальних висновків з усього проведеного дослідження.

В кінці кожного розділу формулюють висновки із, що дає змогу вивільнити загальні висновки від другорядних подробиць.

Таким чином, перший розділ - теоретичний, другий і третій – аналітично-практичні, де на основі аналізу робляться узагальнюючі висновки і розробляються пропозиції з оптимізації економічної діяльності об’єкту дослідження, тобто підприємства. Між структурними частинами роботи повинен просліджуватися чіткий ло­гічний зв'язок, тобто проблеми, сформульовані у вступі, повинні кореспондуватися зі змістом розділу «ВИСНОВКИ», розділи мають бути пов’язані між собою і по­чинатися з короткого опису питань, що розкриваються в даному розділі в їхньому взаємозв'язку з попередніми і на­ступними розділами.

8.

Висновки (загальні)

У розділі „ВИСНОВКИ”, що розміщуються наприкінці роботи (до 3 с.) підводяться підсу­мки роботи в теоретичному, аналітичному і практичному ас­пектах, надається оцінка соціально-економічної ефективності запропонованих рішень, робляться висновки, вносяться про­позиції щодо удосконалювання, включаючи впровадження. Тут вже не приводиться ані новий фактичний матеріал, ні викладені в основних розділах теоретичні положення, крім окремих цифр, що підтверджують якість проведених дослі­джень і основних результатів. Послідовність викладення висновків має бути пов’язана з метою й задачами, які були вказані у „ВСТУПІ”.

Висновки і пропозиції можуть бути подані у вигляді тез наприкінці роботи.

Викладаючи результати дослідження доцільно:

  1. дотримуватися логічної послідовності, стисло­сті і точності формулювань;

  2. конкретизувати результати;

  3. чітко і переконливо аргументувати свої висновки й обґрунтовувати рекомендації.

Висновки краще представляти не у вигляді суцільного тексту, а у вигляді послідовно пронумерованих абзаців. При цьому кожен абзац має містити окремий завершений логічно висновок чи рекомендацію.

Висновки є завершальною й особливо важливою частиною курсової роботи, що має продемонструвати результати дослідження, ступінь реалізації поставленої мети й задач. Загальні висновки з курсової роботи повинні чітко й конкретно відображати суть авторської позиції щодо вирішення поставленої проблеми.

9.

Перелік використаних джерел

Перелік джерел, на які є посилання в тексті курсової роботи, обов’язково має бути наведений на­прикінці роботи, починаючи з нової сторінки. У відповідних місцях тексту по­винні бути надані посилання.

10.