Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка №2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
292.86 Кб
Скачать

2.2. Порядок обчислення середньої заробітної плати державних

службовців……………………………………………………. 23

Висновок з розділу 2………………………………………………..40

РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ…………………………………………………………………..42

3.1. Впровадження досвіду зарубіжних країн із заробітної плати в систему оплати праці вітчизняних державних службовців..……42

Висновок з розділу 3……………………………………………… 46

ВИСНОВКИ……………………………………………………………………. .47

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………………… …50

5.

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів

У випадку, коли в курсовій роботі вжито специфічну термінологію, маловідомі скорочення, нові символи, позначення або вони використовуються більше трьох разів, подається сторінка «Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів», яка розташовується перед вступом. При використанні скорочень, термінів менше трьох разів, перелік не складається, бо розшифровку можна навести в тексті при першому застосуванні.

Перелік друкується двома колонками: ліворуч за абеткою наводяться скорочення, праворуч - детальна розшифровка (приклад наведено у рис.2.3).

Frame2

Рис. 2. Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів

1.6. Вступ

У вступі (в межах 2-3 сторінок) студент повинен перекон­ливо обґрунтувати вибір теми курсової роботи, лаконічно розкрити її актуальність і значущість для національної еко­номіки, виробництва та для цього підприємства (установи, фірми, корпорації), показати, якою мірою ця проблема висвіт­лена в літературі, розроблена теоретично й вирішена на прак­тиці. Сформулювати суть і характер досліджуваної проблеми, зазначити хронологічні рамки й передбачені межі дослі­дження наукової проблеми. Конкретизувати мету й завдання ро­боти, визначити об'єкт, предмет і методи дослідження.

Таким чином, структура вступу повинна включати:

    1. актуальність (важливість) обраної теми;

    2. мету й задачі дослідження;

    3. об’єкт і предмет дослідження;

    4. перелік методів дослідження, використаних для досягнення поставленої в роботі мети;

    5. перелік публікацій студента (якщо вони є);

    6. структуру й обсяг курсової роботи.

Розглядаючи актуальність теми, студент має стисло (в межах 2-3 сторінок) розкрити сутність і стан наукової проблеми (задачі), її значення, підставу й вихідні дані для розробки, обґрунтувати необхідність проведення да­ного дослідження.

У вступі обов’язково повинне бути присутнім переконливе обґрунтування, чому саме в достатньому обсязі розроблена у вітчизняній і зарубіжній науковій літера­турі проблема все-таки має потребу в подальшому ви­вченні.

При виконанні дослідження рекомендовано використати наступні методи:

  1. статистичної обробки інформації;

  2. порівняльного економічного аналізу;

  3. визначення відносних і середніх величин,

  4. статистичних угруповань,

  5. експертних оцінок.

На завершення вступу доцільно подати структуру курсової роботи (перелік її структурних елементів: кількість розділів, сторінок, таблиць, рисунків, інформаційних джерел, додатків).

Приклад 1. Курсова робота викладена на 45 сторінках й містить титульний аркуш, зміст, реферат, вступ, основну частину з трьох розділів, висновки, список літератури із 20 найменувань й додатки. В повний обсяг роботи також входять 5 рисунків, 1 діаграма та 4 таблиці.

Таким чином, вступ містить усі необхідні кваліфікаційні характеристики курсової роботи і є дуже відповідальною її частиною.

6.