Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка №2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
292.86 Кб
Скачать

Глава 3. Оцінювання курсової роботи……………………

3.1. Відгук наукового керівника про курсову роботу ………………..

3.2. Критерії оцінювання курсової роботи………………….................

ДОДАТКИ……………………………………………………………….

Додаток А. Рекомендований кафедрою перелік тем курсових

робіт з дисципліни «Економіка підприємства» ……………………

ВСТУП

Інтеграційні процеси, що відбуваються у сьогоднішньому світі, в економіці спричинені переходом людства від індустріальних технологій виробництва до науково-інформаційних, які базуються на знаннях, тобто на інтелектуальній власності, тому вони знаходять місце і в науці, і в вищій школі.

Наука є однією із сфер, де знання виробляються й оновлюються, а освіта – саме та галузь, що сприяє поширенню інновацій, сучасних різновидів прогресу. Наука й освіта - це взаємопов’язані сфери де виробляються, накопичуються, оновлюються й поширюються як безпосередньо самі знання, так і інформація про те, як ці знання застосувати на практиці.

Отримання наукових результатів, оформлення їх у вигляді науково-дослідної (курсової) роботи має свої особливості щодо принципів побудови, структури змісту, теоретичної та практичної значущості, а також до оформлення.

В даних методичних рекомендаціях враховано той факт, що студенти бакалаврату, після його закінчення, продовжують навчання в магістратурі інших вишів України й вже мають відповідний досвід підготовки наукової роботи.

В ньому також враховано тенденції підготовки фахівців з урахуванням змін в нормативних документах, державних стандартах України, які визначають порядок виконання, правила оформлення й захисту результатів дослідження, а також нормативно-довідкові матеріали з вимогами до наукових праць.

Методичні рекомендації відповідають:

вимогам освітньо-професійної програми підготовки бакалавра;

навчальному плану вищого навчального закладу;

кваліфікаційній характеристиці;

наказам та рішенням Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України;

державним стандартам вищої освіти;

нормативно-правовим актам, які регулюють відносини в системі вищої освіти.

Інтеграційні процеси нерозривно повязані із модернізацією освіти й науки.

Основною задачею методичних рекомендаці є сучасна необхідність в уніфікації підготовки бакалаврів (на прикладі навчальної дисципліни «Економіка підприємства»), вимог чинних державних стандартів України, встановлених до структури, змісту, правил оформлення результатів виконаних досліджень, а також надання допомоги в плануванні часу.

В цих методичних рекомендаціях розглянуто систему вихідних елементів, що є обов’язковими складовими курсової роботи студента бакалаврату. Такими складовими є вибір та обґрунтування предмету дослідження, вихідні пізнавальні задачі, методи, спрямовані на вивчення й аналіз об’єкту дослідження.

Методичні рекомендації написано з урахуванням багаторічного науково-педагогічного досвіду автора і відповідно до нової концепції євроатлантичної інтеграції економічного навчання України в сучасних умовах.

В методичних рекомендаціях враховано характер співвідношення економічної науки й економічної освіти.