Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichni_vkazivki_KR_z_modelyuvannya.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
379.9 Кб
Скачать

2.2 Обґрунтування вибору і характеристика парфюмерно-косметичних засобів, інструментів та обладнаний необхідних для виконаний зачіски

Відповідно до структури волосся і призначення дати обґрунтування вибору парфюмерно-косметичних засобів, рекомендованих для виконання тих чи інших технологічних операцій, охарактеризувати їх роль у створенні зачіски. Вказати норми витрат парфюмерно-косметичних засобів, необхідних для виконання розробленої зачіски.

Необхідно дати класифікацію використовуваного обладнання, інструментів, пристосувань по групах для виконання певних видів робіт. Обґрунтувати вибір інструментів залежно від структури волосся, довжини волосся, способів виконання стрижки і укладки волосся в зачіску. Показати пре вагу вибраного обладнання та інструментів над іншими існуючим.

Описати заходи безпеки під час роботи з електрообладнанням та інструментами та інші запобіжні заходи по охороні праці в перукарні. (4-5 аркуші).

Назви розділів розташовують посередині аркуша. Крапка в кінці назви не ставиться. В кожному розділі наводять обґрунтування вибору даної інформації.

Графічна частина

До складу графічної частини КР входить технологічна карта (формат А4 та не менше 6 позицій.) Технологічна карта повинна відображати послідовність виконання всіх операцій, необхідних для виконання зачіски. Технологічна карта виконується таким чином, щоб можна було легко визначити технологію виконання розробленої зачіски. Технологічна карта виконується чорною тушшю (маркером).

На технологічній карті повинні бути вказані: початкова довжина волосся, розподіл волосся на зони; послідовність виконання стрижки, операції, що передують виконанню зачіски (схема накручування волосся для виконання завивки, укладки, способи фарбування волосся, лікування волосся і т.д.), схема накручування волосся на бігуді; послідовність оформлення деталей і ліній зачіски, кріплення оздоблень, художнє оформлення зачіски, тобто загальний вигляд зачіски. Позиції технологічної карти позначаються малими літерами в алфавітному порядку.

На форматі А4 виконуються малюнки базової історичної зачіски і розробленої сучасної (1,2 положення) в кольоровому зображенні і повністю відповідають малюнкам що використовуються в пояснювальній записці КР та виконанню сучасної зачіски на моделі.

Останнім аркушем КР є список використаної літератури. Помилки і графічні неточності дозволяється виправляти підчисткою зберігаючи охайність роботи.

Сторінки пояснювальної записки рамками не обмежуються.

Пояснювальна записка пишеться українською мовою.

Рекомендації до усного виступу

1. Чітко визначте план свого виступу та не відхиляйтесь від нього. Основна думка доповіді має поступово розгортатися під час презентації вашої роботи.

2. Намагайтесь належним чином обґрунтувати свій виступ .Суттєво допоможе загальна ерудиція.

3. Висловлюйтесь чітко, логічно, не «напускайте туману» та не відходьте від провідної думки.

4. Розповідайте невимушено, цікаво, вживайте терміни професійної лексики.

5. Контролюйте свою манеру поведінки під час виступу: погляд , міміку, жести та дикцію. Відповідаючи на запитання, подумайте, як краще аргументувати відповідь, будьте максимально переконливі. Не робіть тривалих пауз, тому що вони створюють враження некомпетентності доповідача.

6. Зробіть позитивний висновок, завершіть виступ оптимістично .

Результати захисту курсової роботи визначаються оцінками «відмінно», «добре», «задовільно» і «не задовільно» з урахуванням якості виконання всіх частин роботи та рівня їх захисту.

Критерії оцінювання курсових робіт з дисципліни «Постиж»

Оцінка 5

"відмінно"

Робота обгрунтована, актуальність теми. Чітко пояснює виконані ним роботи. Практична частина виконана чітко, чисто, постижний виріб відповідає темі. "Відмінно" ставиться тоді, коли студент дає вичерпні відповіді на запитання, наводить правильні визначення понять і виявляє розуміння предмета в контексті інших спец, дисциплін, демонструючи при цьому глибоке знання програмного матеріалу, літературно і фахово грамотно формує свої думки, викладаючи їх у строгій логічній послідовності із наступним докладним обгрунтуванням, виявляє вміння до співставлення і аналізу.

"добре"

На "добре" оцінюється робота, яка загалом задовільняє навединим вище вимогам, хоча в ній припускаються незначні помилки і неточності, недостатня впевненість в собі.

"задовільно"

"Задовільно" одержує студент, який в цілому розуміє основи положення теми курсової роботи, але не виявляє достатньої глибини у володінні матеріалом, допускає у роботі помилки, дає неточні визначення понять, викладає матеріал без належної чіткості, послідовності, впевненості, стикається з труднощами принеобхідності обґрунтовувати думку, навести приклади. Допускається помилок у виконанні практичної частини.

"незадовільно"

" Незадовільно" - оцінка роботи студента, який не орієнтується в матеріалі, виявляє нерозуміння теми, допускає істотні помилки, що спотворюють зміст відповіді. Практична частина виконана грязно, неграмотно, без урахування вимог до виконання.

Міністерство освіти і науки молоді та спорту України

Черкаський художньо-технічний коледж

Пояснююча записка

до курсової роботи

з дисципліни

«Моделювання та художнє оформлення зачіски»

Відділення: ДПМ та дизайн

Спеціальність: Перукарське мистецтво та декоративна косметика

Тема…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….......

Виконала: Перевірив:

ст. групи МС- викладач:

……………………… ………………..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]