Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichni_vkazivki_KR_z_modelyuvannya.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
379.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Черкаський художньо-технічний коледж

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи молодшого спеціаліста

з дисципліни: «моделювання та художнє оформлення зачіски»

спеціальності: «Перукарське мистецтво та декоративна косметика»

Черкаси 2010

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з моделювання та художнього оформлення зачіски розроблені на основі освітньо-кваліфікаційної програми та освітньо-кваліфікаційної характеристики спеціальності 5.020211 „Перукарське мистецтво та декоративна косметика", затверджених в установленому порядку.

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з моделювання та художнього оформлення зачіски розроблені викладачем

Пархоменко К.П. _________

Затверджено на засіданні циклової комісії:

«___» ________ 20___р. Голова циклової комісії:_______________________

протокол № від «___» ________ 20___р.

Загальні методичні вказівки

Курсова робота – це підсумкова самостійна робота студента, отже його тема повинна бути реальною, тобто прийнятою до подальшого практичного застосування.

В період роботи над курсовою роботою студенти систематизують, закріплюють, застосовують на практиці набуті під час навчання знання і навички з" предметів: "Моделювання та художнє оформлення зачіски", "Техніка і технологія перукарської справи", "Історія костюму, зачіски та матеріальної культури", "Постиж", "Рисунок", "Візаж" та інші, а також виявляють та реалізують творчі здібності.

Розробляючи нові моделі зачісок і стрижок, студенти повинні використовувати досвід роботи передових підприємств перукарського господарства, інформацію методичних кабінетів, прогресивні методи і технологічні прийоми виконання різних видів перукарських робіт.

Розроблені зачіски і стрижки, передбачені тематикою Курсової роботи, повинні відповідати сучасному напрямку моди, індивідуальним даним особливостям людини, призначенню.

Теми Курсових робіт пов'язані з різноплановою діяльністю модельєрів-перукарів, що мають кваліфікацію молодшого спеціаліста. Темою дослідження може бути будь яка історична епоха що стає базовою для творчого втілення задуму розробки моделі зачіски.

В процесі роботи над Курсовою роботою необхідно використовувати матеріали про перспективи розвитку і шляхи вдосконалення побутового обслуговування населення в Україні, а також навчальну і інформаційно-методичну літературу з перукарської справи.

На захист Курсової роботи кожний студент повинен подати пояснювальну записку в обсязі 25-30 друкованих аркушів, технологічну карту розробленої стрижки і зачіски, один малюнок базової історичної зачіски, 1-2 малюнки розробленої моделі зачіски (стрижки), а також виконати розроблену модель зачіски безпосередньо на моделі.

Основними показаннями якості Курсової роботи є гармонійність розробленої моделі зачіски, її сучасність, технологічність, якість та зміст пояснювальної записки, графічної та практичної частин.

Якість практичного виконання моделі, відповідність її вимогам завдання розробці, значно впливають на загальну оцінку виконання курсової роботи.

Зміст, оформлення і обсяг пояснювальної записки курсової роботи

Зміст курсової роботи визначається керівником проекту відповідно до теми.

В методичних вказівках приведено приблизний розподіл обсягу пояснювальної записки і найменування розділів.

В зв'язку з тим, що тематика КР щорічно поновлюються і доповнюються з урахуванням нових досягнень в перукарській галузі, з урахуванням вимог сучасної моди, припускаються відхилення від приблизної розбивки обсягу розділів пояснювальної записки, від найменувань розділів у середині основних частин. За розсудом керівника КР можливе виключення деяких розділів творчої частини і заміна їх іншими, відповідно до теми КР.

Пояснювальна записка повинна складатися із 25-30 стандартних аркушів друкованого тексту на одній стороні аркуша (формат А-4), містити в собі вступну, творчу та технологічну частини і ілюстровані малюнками та схемами, розміщеними в додатках за наскрізною нумерацією. Необхідно додержання встановлених полів і основних написів на комп'ютері (шрифт: 14 кегель, полуторний інтервал).

Перед пояснювальною запискою розміщується титульний аркуш з темою КР (аркуш 1, але нумерація на ньому не ставиться), аркуш із змістом дипломного проекту (знизу аркуша креслять рамку заповнюють всі необхідні дані).

Кожна частина курсової роботи повинна розпочинатись з нового аркуша і мати порядковий номер, позначений арабською цифрою з крапкою (Наприклад 1. Творча частина., 2. Технологічна частина).

Підрозділи в середині кожної частини також повинні мати порядковий номер в межах частини, позначений арабськими цифрами з крапками (1.1, 1.2., 1.3. і т.д.).

В тексті пояснювальної записки необхідно показати літературу, що використали для тезисів. Наприклад, "__" (літ. 3. стор. 5-6).

В кінці пояснювальної записки, після висновку та додатків, розміщуються аркуш "ЛІТЕРАТУРА", де наводиться перелік використаної літератури, нормативних довідників, експрес-інформації (не менше ніж 10 джерел).Розміщується в алфавітному порядку, прізвище, ініціали, назва підручника, видавництво, рік. Орлов В.Ф. Перукарське мистецтво. Підручник. – К.: Грамота, 2005.

Малюнки, що входять до складу пояснювальної записки, підписуються автором курсової роботи і консультантом графічної частини. Зверху справа вказується: ДОДАТОК 1, 2 ... Знизу посередині малюнок нумерується: МАЛЮНОК - 1, 2, ... 14 і т.д. Технологічна карта з позиціями підписується: Рисунок 1а, 16, ... і т.д. В тексті повинні бути посилання на малюнки та позиції технології виконання розробленої зачіски.

Другий аркуш КР вміщує зміст пояснювальної записки. Оформлення "Змісту" виконується згідно ДСТУ оформлення КР: справа необхідно вказувати арабською цифрою номер сторінки до кожного розділу ПЗ, висновку, додатків, літератури. У змісті мають бути порядкові номери і назви розділів, а при необхідності, пунктів.

Номери пишуться на рівні абзацу. Перша цифра номеру підрозділу пишеться під цифрою номеру розділу. Друга цифра (номер підрозділу) пишеться в строку після крапки першої цифри. Підкреслювати назви не дозволяється.

ЗМІСТ

ВСТУП

5

1 Творча частина

10

1.1 Аналіз сучасного і перспективного напрямів моди в зачісках

10

1.2 Опис історичної епохи та обґрунтування вибору базової моделі зачіски

15

1.3 Моделювання зачіски (стрижки) відповідно до історичної епохи, сучасного напрямку моди і типу обличчя

20

2 Технологічна частина

25

2.1 Визначення початкових даних для виконання розробленої зачіски (стрижки). Розробка технологічної послідовності виконання зачіски (стрижки)

25

2.2 Обґрунтування вибору і характеристика парфюмерно-косметичних засобів, інструментів та обладнання необхідних для виконання зачіски

30

ВИСНОВОК

35

ДОДАТКИ

36

ЛІТЕРАТУРА

45

Внизу змісту креслять рамку згідно ДСТУ.

Описова частина пояснювальної записки ілюструється малюнками та рисунками. Всі малюнки в КР виконуються в кольоровому зображенні, техніка виконання малюнків обирається студентами самостійно. Загальна кількість малюнків та рисунків в додатках повинна складати 10-12. Відповідно до розділів виконуються такі малюнки та рисунки: до розділу 1.1. (додаток 1) – малюнки 1,2 зачісок, що характеризують сучасні напрямки моди. Малюнки повинні містити елементи, силуети, довжину, колір волосся що може бути застосовано в розробці КР. До цього розділу належить малюнок що відбиває моду аксесуарів для волосся. Нумерація малюнків в цьому розділі 1, 2.

До розділу 1.2. (додаток 2) – 1 малюнок історичної епохи, або базова зачіска. Нумерація малюнків в цьому розділі 3.

До розділу 1.3. (додаток 3) – 1,2 малюнки розробленої зачіски, 1,2 варіанти перечісу та 1 малюнок створення сучасного образу на якому відбивається візаж, одяг, аксесуари що будуть задіянї в практичній частині КР. Нумерація малюнків в цьому розділі 4, 5, 6, 7.

До розділу 2.2. (додаток 5) – технологічна карта виконання розробленої зачіски (не менше ніж 6 позицій). В цьому розділі технологічні позиції визначають таким чином: рисунок 1-а, рисунок 1-6 і т.д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]