Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роздiл 6.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
64.02 Mб
Скачать

6.1.14. Стрижка «Каре з подовженням»

Інструменти: прямі ножиці, філірувальні ножиці (за бажанням майстра), гребінець для жіночих стрижок.

Довжина: частіше – коротка, можлива середня довжина, нижче плечей.

Форма: масивна.

Прийоми стрижки: метод пасмо на пасмо, внутрішнє градуювання.

Перед початком стрижки слід визначити кут стрижки каре. Для цього необхідно пасмо волосся на скроневій зоні відтягнуть в бік потилиці (за вухо, до потиличної зони) і зафіксуйте довжину волосся , яка буде визначати рівень каре потиличної зони.

Довжина волосся – до плечей і нижче, але частіше – коротка. Густота волосся – густе або середньої густоти.

Технологія виконання. Стрижку починаємо на чисто вимитому волоссі. (рис. 6.15). Перед початком стрижки необхідно ретельно прочесати волосся. Волосяний покрив голови розподіляємо вертикальним проділом від лобного виступу до шийної виїмки, сагітальним – від вуха до вуха через маківку, та горизонтальним – на рівні верха вуха до вуха через потиличний виступ. Пасма зберіть в пучок та заколіть зажимом для волосся.

Стрижка починається з нижньої потиличної зони. Паралельно краєвій лінії росту волосся виділіть пасмо горизонтальним проділом. Якщо ви задумали отримати кут каре приблизно 30°, то ширина пасма повинна бути не менше 5-7см. Визначивши довжину пасма, підстрижіть його прямим горизонтальним зрізом. Перше пасмо – контрольне. Паралельно цьому пасму з одного боку від вертикального проділу виділіть інше пасмо, вичешіть його до контрольного пасма так, щоб воно співпало з контрольним, тобто слід вичесувати пасмо по напрямку до вертикального проділу на потиличній зоні. Аналогічно слід підстригти пасмо на лівій частині. Стрижку слід виконувати з кутом відтяжки 10-15° з подовженням на 1-2 мм (внутрішнє градуювання).

Простригши попередню потиличну зону, починаємо працювати з наступною (зона від горизонтального до сагітального проділів). Паралельно сагітальному проділу, виділіть пасмо на скронево-бічній зоні і вичешіть його до вертикального проділу. Стрижіть на рівні попереднього пасма, потім вичешіть за ростом волосся та підрівняйте. Отримаємо плавну лінію каре з подовженням на обличчя. Кут каре відповідає задуманому: приблизно 30°. Таким чином простригаємо з однієї, потім з іншої сторін. Далі стрижемо пасмо за пасмом, виділяючи пасма горизонтальним проділом, вичісуючи їх за ростом волосся під кутом 10-15°. При стрижці не забувайте виконувати внутрішнє градуювання. Дійшовши до вертикального проділу на маківці – стрижку на потилиці закінчено.

В процесі стрижки є важливим перевірка симетрії рівня каре.

Виконайте перевірку симетричності стрижки. Стоячи обличчям до клієнта, виділіть пасмо паралельно крайовій лінії росту волосся біля чола і вичешіть його на обличчя - рівень пасом з лівої та правої сторін повинен співпадати. Вичісуючи пасма довільно у всіх напрямках слідкуйте за тім, щоб не було різкого перепаду в довжинах волосся пасма. Перевірте різницю першого контрольного пасма та останнього – верхнього. Останнє повинно бути довше першого на 3-5 см, в залежності від густоти волосся. Останній прийом перевірки можна виконати відчісування пасом за допомогою вертикальних проділів.

Чілку оформляємо за бажанням клієнта (пряму, овальну, трикутну та ін..).

а б в г

Рис. 6. 15. Стрижка «каре з подовженням»: а- зовнішній вигляд стрижки; б, в, г – схеми виконання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]