Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роздiл 6.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
64.02 Mб
Скачать

Стрижка № 3 (рис. 6.36.)

Стрижку починаємо виконувати на чистому сухому волоссі. Для виконання цієї стрижки необхідно мати подовжене волосся на потиличній зоні (рис. 6.36.1). На потилиці відділяємо середню потиличну зону, але довжиною від маківки до нижче середини вуха та зав’язуємо у джгут (рис. 6.36.2). Стригти волосся починаємо зі скроні застосовуючи електричну машинку з насадкою 3мм (рис. 6.36.3). На лівому боці виводимо машинку до початку лобно-тім’яної зони (рис. 6.36.4,5). Простригши повністю лівий бік, простригаємо і всю потиличну зону (окрім виділеної по центру потилиці частини) (рис. 6.36.6), але на правому боці виводимо машинку тільки до початку верхньої потиличної зони як на потилиці так і на скроні. У виводі машинки на скроні орієнтуємося на скроневу виїмку, отже лінія від скроневої виїмки до верхньої потиличної зони повинна бути стійка, як у стрижці «бокс».

За задумом стрижки, у клієнта має бути малюнок на лівій частині голови. Тому, візуально розділяємо волосяний покрив на дві частини вертикальним проділом. На лівій частині знаходимо центр, орієнтуючись на верхню частину вуха. До обраної точки приставляємо кінчик бритви (рис. 6.36.7). Працювати з бритвою необхідно дуже обережно, обмірковуючи кожну дію та рух. На обраній точці вибриваємо невеличке коло, яке буде слугувати центром майбутнього малюнка на волоссі (рис. 6.36.8). Від вже існуючого центу починаємо вибривати чіткі, прямі лінії, по типу радіальних проділів (рис. 6.36.9,10,11). Наступним кроком буде наповнення виголеними лініями волосяної частини між вже існуючими радіально виголеними лініями. Нові лінії будуть складатися з виконання двох прийомів: від проділу до середини волосяної частини виголюємо діагональну лінію яка йде на підйом (рис. 6.36.12), потім від закінчення першої лінії, проводимо другу діагональну лінію до іншого проділу, але вона йтиме на спад. Таким чином утворюється форма, яка нагадує трикутник. Такими формами ми заповнюємо волосяні частини між радіальними лініями і утворюємо малюнок павутиння (рис. 6.36.13). Закінчивши малюнок, переходимо до шліфування крайової лінії росту волосся від скроні до лобної впадини за допомогою бритви (рис. 6.36.14). Переходимо до нижньої частини потилиці а лівій стороні виконуючи окантування. Потім від шийної виїмки в бік правої сторони починаємо виголювати лінію (рис. 6.36.15) доводячи її приблизно до потиличного кута (рис. 6.36.16).

В цій стрижці велика увага приділяється окантуванню, а особливо окантуванню лобно-тім’яної зони. Крайова лінія росту волосся на лобно-тім’яній зоні оформляється за допомогою бритви від однієї лобної впадини до іншої (рис. 6.36.17). Але в подальшому крайова лінія лобно-тім’яної зони буде відкрита наполовину (тільки лівий бік). Після окантування виконуємо тушування на лініях переходу стрижки волосся машинкою та подовженим волоссям. Тушування виконується за допомогою машинки поверх широкого гребінця з рчкою (рис. 6.36.18,19,20).

За бажанням клієнта, можна виконати стрижку середньої потиличної зони, попередньо закрученої у джгут. Метод стрижки обирається на розсуд майстра, в залежності від бажаної форми. В нашому випадку ми оформляємо середню потиличну зону по типу стрижки «російська». Щодо лобно-тім’яної зони, то її довжину можна варіювати. Тобто стригти машинкою, обираючи різні номери насадок, але не коротше за довжину волосся правої частини та половини лівої частини голови. Також можна простригати на пальцях прямими ножицями. Але одна умова є обов’язковою – чілка правого боку чола повинна бути подовженою (рис. 6.36.19).

Стрижку завершуємо сушкою волосся за допомогою фена та щіток. За бажанням можна застосувати стайлінгові засоби.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Рис 6.36. 1-20 – технологія виконання дитячой стрижки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]