Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
[CO]ТОМ 3. - Захист населення і територій від н...doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
2.47 Mб
Скачать

2. Склад і зміст архітектурно-планувального завдання та технічних умов

2.1. АПЗ - це комплекс містобудівних, архітектурно-планувальних та інженерно-технічних вимог щодо призначення, розміщення, основ­них параметрів об'єкта проектування на конкретній земельній ділянці з урахуванням державних норм і правил, екологічних, санітарно-гігієнічних та інших умов проектування і будівництва.

2.2. АПЗ видається на проектування об'єктів нового будівництва, розширен­ня, реконструкції, капітального ремонту житлових, громадських та промислових об'єктів, комплексного благоустрою територій з розташуванням архітектурних малих форм.

2.3. АПЗ повинно містити:

- розпорядження відповідної місцевої державної адміністрації або органу місце­вого самоврядування про попереднє погодження місця розташування об'єкта чи дозвіл на виконання проектно-вишу кувальних робіт;

- відомості про право власності або право користування земельною ділянкою;

- відомості про містобудівні та інженерно-геологічні особливості ділянки;

- вимоги щодо оцінки впливу об'єкта на навколишнє природне середовище (для промислових об'єктів);

- умови щодо розміщення об'єкта на земельній ділянці;

- межі території розташування об'єкта, погоджені місцевими органами Дер-жкомзему;

- обмеження щодо поверховості будинків і споруд;

- вимоги щодо опорядження будинків і споруд, благоустрою території; -умови використання цокольних і підвальних поверхів, підземного простору;

- вимоги щодо розміщення вбудовано-прибудованих приміщень (згідно з рішен­ням відповідної державної адміністрації або виконавчого органу місцевого само­врядування);

- умови щодо стадійності проектування;

-відомості про вид проектування (індивідуальне, експериментальне, прив'яз­ка типового проекту, проекту повторного застосування);

- перелік обов'язкових погоджень проекту;

- умови отримання дозволу на проведення топографо-геодезичних та інже­нерно-геологічних робіт;

- інші особливі умови та вимоги.

2.4. ТУ - це комплекс умов та вимог шодо підключення об'єкта про­ектування до інженерних мереж, комунікацій і споруд, який відображає завдання щодо його водо-, тепло-, енергопостачання, каналізування тощо.

2.5. ТУ мають відповідати розрахунковим параметрам об'єкта проектування -місткості, потребам води, тепло-, електроенергії тощо.

2.6. Вимоги та умови на лроектно-вишукувальні роботи, які викладені в зат­верджених АПЗ та ТУ, не можуть бути однобічно змінені. Зміни і доповнення до виданих замовнику АПЗ та ТУ за згодою замовника можуть бути внесені орга­ном, який їх видав.

2.7. АПЗ та ТУ з додатком вихідних даних на проектування є складовими частинами будівельного паспорта об'єкта, який остаточно комплектується за­мовником або госпрозрахунковим підрозділом при місцевому органі містобуду­вання і архітектури.

3. Підстави для розробки та видачі архітектурно-планувального завдання і технічних умов

3.1. Підставою для розробки і видачі замовнику АПЗ та ТУ є розпорядження (рішення) відповідної державної адміністрації або органу місцевого самовряду­вання про попереднє погодження місця розташування об'єкта чи дозвіл на вико­нання проектно-вишукувальних робіт.

3.2. В наданні АПЗ та ТУ не може бути відмовлено, якщо замовник має відповідні документи, зазначені у н.3.1 цього положення.

3.3. Замовник може на договірних засадах делегувати свої функції по одер­жанню технічних умов місцевому органу містобудування та архітектури.