Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсові роб Заєць нові.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
186.88 Кб
Скачать

2. Загальні вимоги до курсової роботи

Курсова робота – це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає змогу оцінити якість знань студента, його вміння застосовувати їх на практиці. Виконуючи роботу, студент має навчитися користуватися спеціальною літературою, самостійно її аналізувати та узагальнювати.

Курсову роботу студент повинен виконувати на основі ретельного вивчення й узагальнення передового досвіду господарювання, висвітленого в літературних джерелах, обов'язкового використання статистичних даних, наведених у науковій літературі, періодичній пресі, статистичних щорічних виданнях та техніко-економічних показників конкретного підприємства.

Тема роботи має бути такою, яка давала б змогу майбутньому спеціалісту у комплексі вирішувати чи висвітлювати питання організації і планування виробництва. Результати дослідження треба викласти у вигляді висновків і пропозицій. Обсяг курсової роботи – до 40 друкованих аркушів стандартної форми (включаючи таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо) або 45-50 рукописних (якщо рукопис розбірливий). У готовому (чистовому) тексті не дозволяється робити виправлення, закреслення, вставки, а також скорочувати слова та використовувати абревіатури (окрім загальноприйнятих).

3. Вибір теми курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми.

Студенти вибирають тему курсової роботи самостійно, але відповідно до тематики курсових робіт, визначеної кафедрою економіки підприємства. Ця тематика щороку переглядається і доповнюється.

Студенти вибір теми курсової роботи здійснюють з урахуванням своєї практичної діяльності, можливостей використання матеріалів промислових підприємств та організацій, а також згідно з тематикою, визначеною кафедрою економіки підприємства. Якщо студент обрав тему, не визначену кафедрою, він повинен написати про це заяву на ім'я завідувача кафедри економіки підприємства. У заяві слід зазначити назву обраної теми та обґрунтувати її вибір. Без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється. Слід уникати ситуації повторення тем в одній академічній групі або на потоці одного курсу. Староста подає науковому керівникові список обраних студентами тем для подальшого їх затвердження.

Вибираючи тему курсової роботи, студент має врахувати: її наукове та практичне значення, а також наявність необхідних матеріалів, що стосуються теми курсової роботи та можливостей особисто ознайомитися з обраним об'єктом дослідження (підприємством, організацією, економічним явищем).

4. Підбір літератури та інших матеріалів з теми курсової роботи

Після складання плану і погодження його з науковим керівником або викладачем, який читає навчальну дисципліну "Стратегія підприємства", необхідно з'ясувати стан вивчення обраної теми сучасною наукою, або конкретніше визначити напрями дослідження та основні питання курсової роботи.

Навчальну та спеціальну літературу з теми курсової роботи студент добирає самостійно, використовуючи для цього алфавітний, предметний та систематизований каталоги, які є в кожній бібліотеці. Консультацію з питань добору літератури студент може отримати у викладачів кафедри чи у працівників бібліотеки.

Вивчення першоджерел супроводжується їх конспектуванням, виписками теоретичних положень, методик, фактів та цифр з обов'язковим посиланням на сторінки.

Під час добору літератури особливу увагу слід звернути на першоджерела, що стосуються теми, періодичні видання, наукові статті, передовий виробничий досвід.

Наступний етап – складання бібліографії (списку літературних джерел). Передусім слід звернути увагу на рік видання того чи іншого літературного джерела. Користуватися необхідно переважно новими виданнями. Обов'язково слід вивчити та використати у процесі написання курсової роботи нормативні акти (закони, декрети, постанови тощо), що стосуються обраної теми. Поряд з монографічною літературою слід обов'язково ознайомитись із журнальними і газетними публікаціями останніх років та опрацювати такі часописи як "Економіка України", "Фінанси України", "Актуальні проблеми економіки" та інші, а також газети "Урядовий кур'єр", "Голос України", "Діло", "Галицькі контракти", "Закон і бізнес" та статистичні щорічники і довідники "Народне господарство України", "Україна в цифрах" та інші.

Перед виконанням роботи в останньому варіанті слід уважно переглянути власноручні записи, зроблені у процесі вивчення літературних джерел з питань теми, а також записи щодо діяльності об'єкта дослідження (підприємства, галузі тощо). Ці матеріали мають бути систематизовані, ретельно проаналізовані, узагальнені і лише потім використані у тексті роботи.

Зібраний статистичний матеріал також необхідно ретельно опрацювати, згрупувати, класифікувати, звести у таблиці, зробити порівняльний аналіз. Подати ці матеріали можна також у вигляді діаграм, графіків, картограм, схем та ін.

Список використаних літературних джерел та інших матеріалів необхідно систематизувати і розмістити після заключної частини тексту курсової роботи.

Класифікація і послідовність оформлення використаних джерел надається в додатку 2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]