Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Алгоритми 2011 - копия - копия.docx
Скачиваний:
285
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
113.48 Кб
Скачать

Накласти пов'язку «дезо»

Послідовність

Зміст

Примітка

Мета:

Показання:

Протипоказання:

Місце виконання:

Матеріальне забезпечення:

Алгоритм виконання:

Оформлення документації:

Фіксація та імобілізація ключиці, плечової кістки.

Переломи ключиці, плечової кістки, після вправлення вивиху плеча.

Відсутні.

Лікувальний заклад, перев’язувальна,місце отримання травми

Не стерильні: 2-3 марлевих бинта (7х14 см), ватно-марлева подушка (товщиною 5 см), булавка, ножиці, гумові рукавички, обладнання для обробки рук, ємності для дезінфекції, лоток для використаного матеріалу, педальне відро.

Поясніть пацієнту зміст маніпуляції, яку ви будете виконувати. Посадіть пацієнта на стілець обличчям до себе. Проведіть гігієнічне миття рук. Проведіть гігієнічну антисептику рук. Одягніть гумові рукавички.

У підпахвинну впадину враженого боку покладіть ватно-марлеву подушечку. Руку хворого згинають у ліктьовому суглобі під прямим кутом і приводять до грудей.

Накладіть перший, циркулярний закріплюючий тур, прибинтувавши плече в середній третині до грудної клітки, повторивши його двічі.

Виконайте другий тур бинта, який прямує від підпахвинної ямки здорової сторони у косому напрямку до хворого надпліччя; перейдіть через надпліччя назад і опустіть вниз по задній поверхні плеча.

Третім туром обігніть ліктьовий суглоб, з під ліктя бинт проходить по передньо-нижній стороні передпліччя, прибинтувати при цьому передпліччя і виходить через бокову поверхню здорової сторони на задню поверхню тулуба.

Накладіть четвертий тур, спрямувавши бинт в косому напрямі по спині на надпліччя, поверніть його вниз по передній поверхні плеча, обхопивши лікоть знизу. Виконавши поперечний хід бинта через спину, всі чотири ходи повторіть кілька разів, поки не дотягнеться повна фіксація.

Пов'язку завершіть циркулярним туром навколо грудної клітки. Зафіксуйте пов'язку на грудній клітці спереду булавкою. Надлишки бинта зріжте.

Дайте пацієнту пораду про його наступну тактику при даному виді пов'язки.

Продезінфікуйте використане оснащення. Зніміть рукавички, обробіть руки антисептиком. При проведенні навички дотримуйтесь вимог наказів № 408; № 720 ; № 798; ГОСТу 42-21-2-85

Зробіть відмітку у відповідному медичному документі.

Постійно спостерігайте за виразом обличчя пацієнта.

Бинтування проводимо у напрямку враженого боку.