Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
361.98 Кб
Скачать

Нумерація сторінок

Сторінки курсової роботи слід нумерувати арабськими цифрами.

Номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації.

Ілюстрації

Курсова робота може містити ілюстрації у вигляді креслень, ескізів, схем, графіків, діаграм, фотографій і т. ін. Всі ілюстрації називаються рисунками.

Рисунки повинні бути виконані чітко й охайно, з застосуванням інструментів для креслення. Рисунки можуть бути виконані безпосередньо на аркушах записки або виготовлені окремо на білому чи міліметровому папері, а також на кальці і вклеєні в записку.

Рисунки можуть бути виконані тушшю, олівцем, фломастером, фарбою чи пастою різноманітних кольорів. Електрографічні копії допускається використовувати з дозволу керівника кваліфікаційної роботи.

Рисунки розміщуються, як правило, на окремих аркушах записки. Допускається розміщення на одному аркушеві декількох рисунків або невеликих рисунків - безпосередньо в тексті записки.

Рисунки нумеруються в межах кожної частини записки двома цифрами, поділеними крапкою - номером частини і порядковим номером рисунка. На всі рисунки повинні бути посилання в тексті, наприклад, "... розрахункова схема подана на рисунку 1.1". Кожний рисунок повинен мати назву. Слово "Рисунок", його номер і назву розміщують під рисунком. Після найменування рисунку крапку не ставлять.

Відносні величини

Відсотки

Коефіцієнти

Індекси

Проміле

Рисунок 1.1 - Форми вираження відносних величин

Графіки повинні мати координатні осі і координатну сітку. На гістограмах, кругових (секторних) діаграмах і т. п. допускається координатні осі і сітку не зображати за умови, що масштаб величин вказаний іншим способом.

На координатних осях графіка необхідно наносити значення змінних величин у вигляді шкал у лінійному або нелінійному масштабі.

Поряд з поділами координатної сітки і (або) з ділильними штрихами шкали повинні бути вказані відповідні значення величин. Допускається використовувати додаткові ділильні штрихи без подання відповідних їм значень. Якщо початок відліку обох шкал - нуль, його зазначають один раз у точці перетину шкал. Числа коло шкал треба розміщувати поза полем графіка і розташовувати горизонтально.

Д опускається паралельно основній шкалі графіка розміщувати додаткові шкали.

Рисунок 2 – Динаміка використання виробничих потужностей підприємства (по відношенню до проектних)

Рисунок 3 - Динаміка кредиторської та дебіторської заборгованості підприємства

Таблиці

Таблиці нумерують у межах розділу курсової роботи (додатка). Номер таблиці складається з номера розділу (позначення додатка) і порядкового номеру таблиці, поділених крапкою.

На всі таблиці повинні бути посилання в тексті записки, наприклад : "... наведені в таблиці 1.1 дані ...".

Кожна таблиця повинна мати назву, яку вказують над таблицею. Перед назвою таблиці пишуть слово "Таблиця" і її номер, який відділяють від назви за допомогою тире, наприклад: Таблиця 1.1 – Основні техніко-економічні показники господарської діяльності підприємства.

Заголовки таблиці, її граф і рядків треба писати в однині без крапки в кінці з великої літери, а підзаголовки - з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком, або з великої, якщо вони мають самостійне значення. Заголовки граф можуть бути записані паралельно рядкам таблиці чи перпендикулярно до них.

Якщо висота таблиці перевищує одну сторінку, її продовження переносять на наступну сторінку. При цьому лінію, що обмежує першу частину таблиці знизу, не проводять, а над продовженням пишуть "Продовження таблиці" і зазначають її номер. При перенесенні таблиці допускається її головок замінювати номерами граф, відповідними до їх номерів в першій частині таблиці.

Наприклад:

Таблиця 1.1 – Основні техніко - економічні показники господарської діяльності підприємства

Показники

За 2003 р.

За 2004 р.

Відхилення

1

2

3

4

Обсяг реалізації, тис. грн.

230

270

+40

т.і.

...

...

...

або

Продовження таблиці 1.1

1

2

3

4

Собівартість одиниці продукції, грн.

35,0

37,0

+2,0

т.і.

...

...

...

Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними. Висота рядків повинна бути на меншою 8 мм. Наприклад:

Таблиця 1.2 – Вихідні дані для аналізу середньорічної заробітної плати

Категорія

працівників

Кількість відпрацьованих днів

1 робітником

Середня тривалість

робочої зміни, год.

Середньогодинний

заробіток, грн.

2008р.

2009р.

2008р.

2009р.

2008р.

2009р.

Відрядники

Погодинники

204

249

198

240

7

8

7

8

3,56

1,13

4,8

1,21

Таблицю в тексті розміщують таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи, або з поворотом за годинниковою стрілкою. Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину під іншою в межах однієї сторінки.