Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
361.98 Кб
Скачать

3 Критерії оцінки курсової роботи

Захист курсової роботи закінчується виставленням оцінок.

«Відмінно» виставляється за курсову роботу, яка носить дослідницький характер, має грамотно викладений теоретичний розділ, глибокий економічний аналіз, критичне дослідження господарсько-фінансової діяльності підприємства, методики аналізу, послідовне викладення матеріалу з відповідними висновками та ґрунтовними пропозиціями. Вона має позитивний відгук керівника. При її захисті студент показує глибокі знання питань теми, вільно оперує даними досліджень, вносить обґрунтовані пропозиції з поліпшення ефективності діяльності підприємства, а під час своєї доповіді використовує наочні приладдя (таблиці, схеми, графіки тощо) або презентацію PowerPoint, вільно відповідає на поставлені питання.

«Добре» виставляється за курсову роботу, яка носить дослідницький характер, має грамотно викладений теоретичний розділ, в ній представлений достатньо докладний фінансовий аналіз, критичне дослідження господарсько-фінансової діяльності підприємства, методики аналізу, послідовне викладення матеріалу з відповідними висновками, проте не достатньо обґрунтованими пропозиціями.

Вона має позитивний відгук керівника. При її захисті студент показує знання питань теми, оперує даними дослідження, вносить пропозиції з поліпшення фінансово-господарської діяльності підприємства (організації), під час своєї доповіді використовує наочні приладдя (таблиці, схеми, графіки тощо) або презентацію PowerPoint, достатньо вільно відповідає на поставлені питання.

«Задовільно» виставляється за курсову роботу, яка носить дослідницький характер, має теоретичний розділ, базується на практичному матеріалі, але має не глибокий аналіз та недостатньо критичне дослідження господарсько-фінансової діяльності підприємства (організації), в ній присутнє непослідовне викладення матеріалу, представлені необґрунтовані пропозиції. У відгуку керівника присутні значні зауваження за змістом роботи. При її захисті студент проявляє невпевненість, показує слабке знання питань теми, не дає повної аргументованої відповіді на задані питання під час своєї доповіді використовує наочні приладдя (таблиці, схеми, графіки тощо) або презентацію PowerPoint, достатньо вільно відповідає на поставлені питання.

«Незадовільно» виставляється за курсову роботу, яка не носить дослідницького характеру, не має аналізу та практичного дослідження фінансово-господарської діяльності підприємства (організації), не відповідає вимогам, які викладені в методичних вказівках. У роботі немає висновків або вони носять декларативний характер. У відгуках керівника присутні критичні зауваження. При захисті курсової роботи у студента виникають певні труднощі при відповіді на поставлені питання, допускаються істотні помилки. До захисту не підготовлені наочні приладдя та роздавальний матеріал.

4 Плани і методика виконання окремих курсових робіт

Тема 1 Аналіз обсягів виробництва та реалізації продукції Вступ

1 Характеристика і аналіз виробничо-фінансових показників роботи підприємства

1.1 Коротка характеристика підприємства

1.2 Характеристика виробничих показників роботи підприємства і його технічних засобів

1.3 Економічна ефективність роботи підприємства

2 Аналіз обсягів виробництва і реалізації продукції

2.1 Аналіз динаміки та структури обсягів валової, товарної, реалізованої продукції

2.2 Аналіз асортименту і структури випуску продукції

2.3 Аналіз якості продукції та ритмічності виробництва

3 Резерви збільшення обсягів виробництва та реалізації продукції

Висновки і пропозиції

Список використаної літератури

Додатки

В пункті 1.1 необхідно вказати місце розташування підприємства, його основні елементи, спеціалізацію і розміри, його організаційну структуру.

В пункті 1.2 слід дати характеристику основних виробничих показників роботи підприємства, показників обсягів виробництва в динаміці за 3 роки. Також потрібно навести характеристику виробничих потужностей підприємства. Всі показники зводяться в таблиці. Приклади таблиць наведені в додатку В.

В пункті 1.3 необхідно розглянути основні фінансові показники роботи підприємства за аналізований період. Результати розрахунків оформити у вигляді таблиці та зробити необхідні висновки.

Аналіз обсягів виробництва і реалізації продукції доцільно розпочати з оцінки того, як виконано план за цими показниками в цілому по підприємству і в розрізі його основних виробничих одиниць, якім був рівень виконання за місяцями і кварталами звітного року, які причини призвели до відхилення показників від планових значень.

Аналізуючи динаміку показників за декілька років, необхідно використовувати і натуральні і вартісні вимірники. У вартісному виразі обсяги виробництва і реалізації наводять у порівняльних цінах. Проводячи аналіз динаміки слід розрахувати показники динаміки.

Необхідно також порівняти обсяги валової, товарної, реалізованої продукції, проаналізувати їх співвідношення. Після цього визначають які чинники (зовнішні і внутрішні) спричинили відповідні тенденції розвитку виробництва.

Аналіз асортименту і структури випуску продукції передбачає вивчення структури виробництва за видами продукції, аналіз виконання плану за асортиментом, визначення асортиментних і структурних зрушень.

Аналізуючи якість продукції та ритмічність виробництва необхідно розрахувати показники якості та коефіцієнт ритмічності, визначити чинники, що впливають на якість продукції та ритмічність виробництва.

На завершення необхідно зробити висновки та вказати шляхи збільшення обсягів виробництва та реалізації продукції.