Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мікро практ.2010.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
591.36 Кб
Скачать

51

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. Вадима Гетьмана

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

Методичні вказівки

щодо проведення практичних занять з дисципліни

МІКРОЕКОНОМІКА”

для студентів усіх форм навчання і спеціальностей

Кривий Ріг

2010

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. Вадима Гетьмана

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

Методичні вказівки

щодо проведення практичних занять з дисципліни

МІКРОЕКОНОМІКА”

для студентів усіх форм навчання і спеціальностей

Затверджено:

на засіданні кафедри

економіки підприємств

протокол № 10

від «12» січня 2010 р.

Кривий Ріг

2010

Методичні вказівки щодо проведення практичних занять з дисципліни “Мікроекономіка” для студентів усіх форми навчання і спеціальностей

Укл. Л.В. Качагіна, К.В. Соловйова, К.О. Гавриш, - Кривий Ріг: КЕІ КНЕУ, 2010.- 50с.

Укладачі: Людмила Всеволодівна Качагіна , старший викладач

Катерина Володимирівна Соловйова, асистент

Катерина Олегівна Гавриш, асистент

Рецензент : І.А. Пан, к.е.н., доцент кафедри економіки підприємств

Відповідальний за випуск: С.В.Волошина, к.е.н., доцент, завідувач кафедри економіки підприємств

Вступ

У сучасному мінливому житті фахівець з економіки, який прагне успіху у своїй діяльності, повинен постійно вчитися, поглиблювати свої знання. Економічна наука вивчає поведінку людей при виборі напрямків і способів розподілення обмежених ресурсів між різними конкуруючими цілями.

На сучасному етапі розвитку виробничих відносин процеси, що відбуваються в Україні, вимагають глибокого розуміння внутрішніх механізмів, мотивів поведінки господарюючих суб’єктів та вміння прогнозувати вплив індивідуальної поведінки на колективну. Професійний економіст повинен не тільки відстежувати економічні явища і процеси, але і розбиратися в їх внутрішній сутності та природі, що дозволить ситуативно реагувати на зміни, а також розробляти інструменти впливу на окремі суб’єкти з метою коригування загальноекономічних тенденцій.

Мікроекономіка, як певний розділ економічної теорії, вивчає діяльність окремих економічних одиниць; розкриває питання, що стосуються встановлення ринкової рівноваги; визначає число факторів, які впливають на ціну та обсяг продажу на ринку окремого блага; вивчає чинники, які формують попит та пропозицію; розглядає моделі поведінки споживача, що утворює попит при заданих перевагах та бюджеті; розкриває процеси, які формують пропозицію, обираючи технології при заданих цінах та обсягах факторів виробництва; вивчає структура ринку.

Основним завданням методичних вказівок є сприяння глибокому засвоєнню студентами основних положень та теоретичних основ курсу “Мікроекономіка”. Вказівки складені у відповідності з робочою програмою курсу.

В методичних вказівках визначені мета і завдання кожного заняття, питання для обговорення на практичному занятті, питання для дискусійного обговорення, рекомендована література. Тестові та практичні завдання дають можливість перевірити, наскільки правильно студент зрозумів матеріал, що вивчається.

Методичні вказівки адресовані студентам денної та заочної форм навчання всіх спеціальностей. Студентами заочної форми навчання вони можуть бути використані при самостійному вивченні курсу і для перевірки ступеня засвоєння матеріалу з відповідних тем.