Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАК РЕК по ревіз бюд.уст..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
458.24 Кб
Скачать

4.7.5. Необхідно перевірити як проводяться розрахунки за комунальні послуги спожиті орендарями.

Згідно з договором оренди орендодавець має право доручити орендарю сплачувати вартість послуг, пов'язаних з утриманням орендованого майна, безпосередньо комунальним або житлово-комунальним підприємствам. У цьому випадку орендар повинен заключити договір з комунальним підприємством. Доцільно провести зустрічну звірку в орендаря на предмет виконання ним умов договору щодо сплати ним комунальних послуг.

Перевірити чи не допускається за рахунок бюджетних коштів оплата комунальних послуг спожитих ними, наявність лічильників на електроенергію, тепло- та водопостачання, своєчасність та правильність виставлення орендарям, госпрозрахунковим структурним підрозділам та стороннім мешканцям рахунків на оплату послуг та своєчасність їх оплати, достовірність сум заборгованостей. За відсутності окремих вимірювальних приладів у орендованих приміщеннях оплата розраховується пропорційно площі приміщень, наданих в оренду, відносно до загальної площі приміщень установи, кількості працюючих (послуги водопостачання та водовідведення), потужності і режиму електрообладнання (послуги постачання електроенергії).

Звернути увагу, чи не було випадків зарахування на спеціальний рахунок установи коштів, які надійшли від орендаря як відшкодування здійснених установою витрат з оплати комунальних послуг, що були сплачені за рахунок коштів загального фонду без подальшого відновлення касових видатків загального фонду.

Оплату комунальних послуг може здійснювати і сама бюджетна установа при умову з обов'язкового відшкодування вказаних витрат (у місяці в якому здійснена проплата) орендарем.

Примітка: у разі відшкодування витрат орендарем, кошти надходять на реєстраційні рахунки орендодавця за КЕКВ 0000. За операціями поточного року кошти зараховуються як відшкодування здійснених витрат та відносяться на відновлення касових видатків. В залежності від проведених операцій коригуються фактичні видатки.

4.8. Застосування процедур при закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти.

При здісненні перевірки дотримання законодавства при здісненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти необхідно керуватись Методичними рекомендаціями з проведення органами державної контрольно-ревізійної служби перевірки державних закупівель, затвердженими наказом ГоловКРУ від 05.06.2009 № 137.

4.9. Повнота оприбуткування, стан збереження та використання придбаних (безкоштовно отриманих) нематеріальних активів, основних засобів, інших необоротних активів та товарно-матеріальних цінностей.

4.9.1. При здійсненні ревізії повноти оприбуткування, стану збереження та використання придбаних (безкоштовно отриманих) нематеріальних активів, основних засобів, інших необоротних активів та товарно-матеріальних цінностей, перевіряються наступні документи:

бухгалтерські облікові регістри: меморіальні ордери № 4 «Накопичувальна відомість по розрахунках з іншими дебіторами», № 6 «Накопичувана відомість по розрахунках з іншими кредиторами», № 9 «Накопичувальна відомість про вибуття та переміщення необоротних активів» форма № 438 (бюджет), № 10 «Накопичувана відомість про вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів» форма № 439 (бюджет), № 13 «Накопичувальна відомість витрачання матеріалів» форма № 396 (бюджет), відомості нарахування зносу на основні засоби форма 03-12 (бюджет);

первинні документи: накладні, рахунки-фактури, накладні про внутрішнє переміщення, комерційні акти, акти прийняття-передачі основних засобів ф. № ОЗ-1, акт про списання основних засобів ф. № ОЗ-3, акт про списання автотранспортних засобів № ОЗ-4, акт списання ф.№ 3-2 та акти довільної форми, інвентарні картки обліку необоротних активів типової форми 03-6 (бюджет) та 03-8 (бюджет), тощо.

договори купівлі-продажу, договори про матеріальну відповідальність, накази, дозволи, розпорядження тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]