Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком з к р ЕА.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

Зміст курсової робіт

У вступі розглядаються: актуальність теми, її теоретичне та практичне значення; мета, яку ставить перед собою автор при написанні роботи; завдання автора щодо досягнення мети; короткий огляд літературних джерел.

Перший розділ - теоретичний. Тут висвітлюються різні точки зору щодо аналізу даної проблеми; методи, що використовуються при написанні курсової роботи.

Другий розділ – прикладний. В розділі дається техніко-економічна характеристика підприємства (1-2 сторінки). Цей розділ містить аналіз показників діяльності досліджуваного підприємства в динаміці на підставі даних додатків за останні періоди за допомогою методів, описаних в першому розділі. Тут потрібно дати оцінку проблемам, недолікам, виявити позитивні тенденції розвитку.

В третьому розділі на основі ретельно проаналізованого матеріалу окреслюються напрямки підвищення ефективності діяльності підприємства, наводиться розрахунок економічного або обґрунтування соціального ефекту від впровадження пропозицій автора у практику роботи конкретного підприємства.

Цей розділ може містити опрацювання зарубіжного досвіду діяльності об'єкта дослідження та використання його для вирішення проблем в Україні.

Кожен з розділів в роботі розбивається на підрозділи так, щоб ці підрозділи були частками цілого, а також дотримувалась завершеність думки та логічність переходу від одного підрозділу до іншого Розділи курсової роботи повинні бути пов'язані один з одним або доповнювати один одного і становити певну цілісність.

Теоретичні і методичні положення, викладені в першому розділі, є вихідною точкою для аналізу економічних явищ, що висвітлюються в другому розділі. Дані цього аналізу, а також теоретичні передумови – основа рекомендацій, що висвітлюються в заключному третьому розділі роботи.

В кінці розділу повинно бути узагальнення викладеної думки, невеликий висновок.

Висновки і пропозиції (1-2 сторінки) повинні логічно завершувати роботу і мати конкретний характер. Тут аналізуються поставлені у вступі завдання, узагальнюються дослідження діяльності підприємства, вказуються пропозиції студента щодо підвищення ефективності діяльності у напрямку, який досліджувався в роботі.

В списку використаної літератури вказуються лише ті джерела, які були використані при написанні курсової роботи. В додатках розміщуються форми звітності та інші документи, за даними яких проведено аналіз.

Орієнтовна структура типової курсової роботи, її обсяг в кількості друкованих сторінок

№ розділу

ЗМІСТ

Кількість друк. сторінок

ВСТУП

1-2

1.

ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА. Викладення теоретичних питань з проблеми

5-7

2.

ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА. Економічна характеристика досліджуваного об’єкта, аналіз його діяльності у відповідному напрямку.

11-14

3.

ШЛЯХИ ПОКРАЩЕННЯ РОБОТИ, ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОПОЗИЦІЙ

2-3

ВИСНОВКИ

1-2

Список використаних джерел

1

Додатки