Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом спец_Дугинец.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
223.74 Кб
Скачать
  1. Захист дипломнОї робОти

4.1 Підготовка дипломної роботи до захисту

Дипломну роботу студент оформлює по розділам у відповідності з календарним планом, керуючись при цьому нормами та правилами цих методичних вказівок. Керівник і консультанти по дипломній роботі передчасно перевіряють виконані розділи.

Готовність сто відсотків роботи студент представляє на 20-22 тижні навчання.

Для остаточної перевірки дипломна робота надається керівникові у закінченому вигляді, з підписами на титульному аркуші студента.

Після перевірки дипломної роботи керівник підписує її та складає письмовий відзив. Відзив складають за встановленою формою. У ньому не допускається ніяких змін у формулюванні теми без оформлення такої зміни наказом по університету.

У відзиву необхідно відзначити обсяг дипломної роботи, відповідність їх завданню по всім розділам роботи, коротко відобразити переваги та недоліки дипломної роботи, оригінальність прийнятих рішень і можливе їх використання, якість оформлення дипломної роботи, загальну і професійну грамотність. Керівник роботи оцінює загальну, спеціальну і професійну підготовку автора дипломної роботи і ступінь самостійності її виконання. Загальна оцінка дипломної роботи повинна бути визначена оцінками: «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно». Не допускається використовувати інших оцінок і формулювань.

У випадку виявлення у дипломній роботі великої кількості грубих порушень і відхилень від установлених норм і правил, дипломна робота не допускається до захисту. Питання про можливість переробки дипломної роботи і допуску її до захисту в поточному навчальному році або переносі захисту на наступний навчальний рік вирішується на засіданні кафедри „Міжнародної економіки” з участю керівника дипломної роботи і студента – автора роботи. Рішення кафедри затверджує проректор по навчальній роботі.

Завідуючий кафедрою зобов’язаний ознайомитися з пояснювальною запискою дипломної роботи. На основі ознайомлення з роботою і бесіди з автором завідуючий кафедрою вирішує питання про допуск студента до захисту. Дипломна робота, виконана на низькому рівні або не самостійно, завідуючим кафедрою до захисту не допускається. Питання про таку роботу розглядається на засіданні кафедри за участю керівника дипломної роботи. Протокол засідання кафедри надається на затвердження проректору по навчальній роботі.

Дипломна робота підлягає рецензуванню (додаток Ж). Рецензування виконують викладачі економічних кафедр академії, які мають науковий ступень кандидата або доктора наук. Склад рецензентів визначає кафедра „Міжнародної економіки”.

У рецензії повинно бути зазначено:

  • загальна характеристика, обсяг роботи, перелік розділів дипломної роботи;

  • актуальність теми дипломної роботи;

  • відповідність виконаної дипломної роботи темі;

  • виконання поставленого завдання;

  • глибина опрацювання головних питань;

  • стиль викладання;

  • оформлення дипломної роботи;

  • достатність літературних джерел та їх сучасність;

Рецензент, крім позитивних рис дипломної роботи, обов’язково відзначає недоліки стосовно повноти розкриття теоретичних положень, методики, повноти даних для аналізу, обґрунтованості висновків, оформлення. Рецензент повинен оцінити роботу за п’ятибальною шкалою.

Відзив і рецензія повинні бути написані або надруковані на білих аркушах паперу формату А4. Обсяг кожного документу – не більше двох сторінок.

Відзив повинен бути підписаний керівником дипломної роботи з вказівкою вченого ступеню і вченого звання, прізвища та ініціалів, дати підпису. Рецензія – рецензентом з вказівкою посади, вченого ступеню, вченого звання, прізвища та ініціалів, дати підпису.