Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом спец_Дугинец.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
223.74 Кб
Скачать

2.7 Висновки

Висновки розміщують безпосередньо після викладання сутності дипломної роботи на новій сторінці. Вони є продовженням основної частини роботи.

У висновках наводять: основні положення дослідження, ступінь досягнення мети роботи, що була вказана у вступі до дипломної роботи, оцінку отриманих результатів роботи; можливі галузі використання результатів роботи; народногосподарську, наукову, соціальну значущість роботи.

2.8 Перелік використаних джерел

Перелік використаних джерел має бути доволі розширеним (не менш 30-40 примірників). Він складається у такій послідовності:

  1. Законодавчі акти та Постанови Верховної Ради України.

  2. Укази Президента.

  3. Постанови Уряду.

  4. Нормативні та інструктивні матеріали.

  5. Решта джерел в алфавітному порядку.

При формуванні списку законів спочатку приводиться назва закону України, а потім джерело його публікації. Аналогічно приводиться список Указів Президента, Постанов ВРУ і Уряду. Перелік решти джерел починається з прізвища та ініціалів (імені та по батькові) автора. Потім надається назва роботи (статті, монографії та ін.), видавництва, рік видання, кількість сторінок. У переліку електронних джерел інформації слід спочатку наводити назву сайту, а потім – його електрону адресу.

Приклад оформлення списку використаних джерел надається у додатку З.

2.9 Додатки

Після переліку використаних джерел розташовуються додатки. Додатки слід оформлювати як продовження дипломної роботи на її наступних сторінках, розміщуючи додатки у порядку появи на них посилань у тексті дипломної роботи.

У додатках розміщують матеріал, який:

  • є необхідним для повноти дипломної роботи, але включення його в основну частину може змінювати впорядковану і логічну уяву про роботу;

  • таблиці, які не можуть бути розміщеними в основній частині без переривання логіки викладення тексту через великий обсяг (більше 2-х сторінок);

  • матеріал, який через великий обсяг, специфіку викладання або форму уяви не можуть бути внесені в основну частину (інструкції, описання комп’ютерних програм, розроблених у процесі виконання роботи, цитати з законодавчих актів України та міжнародних організацій).

Додатки слід позначати послідовно прописними літерами українського алфавіту, за виключенням Ї, Є, З, І, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б, тощо. Один додаток позначається як додаток А.

Існуючі в тексті додатка ілюстрації, таблиці, формули і рівняння слід нумерувати в межах кожного додатку, наприклад, рисунок К.1 – перший рисунок додатку К; таблиця А.2 – друга таблиця додатку А; формула (А.1) – перша формула додатку А.

Якщо у додатку одна ілюстрація, одна таблиця, одна формула, одне рівняння, їх нумерують, наприклад, рисунок А.1, таблиця А.1, формула (А.1).

При посиланнях в тексті додатку на ілюстрації, таблиці, формули, рівняння рекомендується писати: “… на рисунку А.2 …”, “… у таблиці Б.3 …”, або “… у табл. Б.3 …”, “… за формулою (В.1) …”, “… у додатку Д …” і т. ін.

  1. Додаткові вимоги до захисту дипломної роботи на іноземній мові

Студентові, який бажає захищати дипломну роботу на іноземній мові, необхідно дотримуватися наступних вимоги:

  • дипломна робота має включати розділ „ESSAY” (есе на мові захисту дипломної роботи); розміщення есе – після висновків та перед списком використаних джерел

  • переклад основних термінів, які студент використовує при захисті дипломної роботи; перелік термінів наводиться наприкінці есе

  • надати відзив кафедри інтенсивного навчання іноземним мовам на „ESSAY”