Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мама шпаргалки.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
602.62 Кб
Скачать

15.Відновлення прав і законних інтересів та відшкодування збитків,шкоди,завданих фізичним та юридичним особам внаслідок вчинення корупційного правопорушення (ст25)

1.Фіз. та юрид.особи,права яких порушено внаслідок вчинення корупційного правопорушення і яким завдано мор. або майн.шкоди,збитків мають право на відновлення прав,відшкод.збитків,шкоди в устан.зак.порядку.

2.Збитки,шкода,завдані фізичній або юрид.особі внаслідок незаконних рішень,дій або бездіяльноонсті суб’єкта,який здійснює заходи щодо запобігання і протидії корупції,відшкод. з Держ. бюджету України в устан. Законом порядку.Крим ,орган місц.сам.,які відшкод.збитки,шкоду,завдану незаконним рішенням,діями або бездіяльністю суб’єкта,що здійснює

Заходи щодо запобігання та протидії корупції,мають право зворотної вимоги(регресу) до особи,яка

завдала шкоди,збитків,у розмірі виплаченого відшкодування (крім відшк.виплат,пов’язаних із

трудовими відносинами, відшкодування морал.шкоди).

1.Пон.Держ. Служби,держав. Служб. І посади відповідно до зу»Про держ. Службу»(ст1,2)

Держ.служ.-це проф..діяльність осіб,які займ.посади в держ.орг.та їх апараті щодо практичного

Виконання завдань і функцій держави та одержують з/п за рах. Держ.коштів.Ці особи є держ.служб. і мають відповідні служб.повноваження.

Посада-це визначена структурою і шт..розкладом первинна структурна одиниця держ.органу та його апарату,на яку покладено встановлене норм.актами коло службових повноважень.

Пос.особами відп.до цього З. вваж . кер. та заст..держ.органів та їх апарату,інші держ.службовці,на

яких зак.або іншими норм. Актами покладено здійснення організаційно-розпорядчих та

консультантивно-дорадчих функцій.

2.Право на державну службу(ст4)

Мають громадяни україни незалежно від походження,соціального і майнового стану,расової і національної приналежності,статі,політичних поглядів,релігійних переконань,місця проживання,які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку на конкурсній основі відбір або за іншою процедурою,передбачено КМУ.

3.Основні принципи державної служби(ст3)

Служіння народу Ук.,демократизму і законності,гуманізму і соціальної справедливості,пріоритету

Прав людини і громадянина,професіоналізму,компетентності,ініціативності,чесності,відданості справі,персональної відповідальності за виконання службових обов’язків і дисципліни,дотримання прав та законних інтересів органів місц. і регіонального сам.,дотримання прав підпр.,уст., і орган.,обєднань громадян.

4.Основні напрями державної політики у сфері державної служби (ст6)

Визначається ВР..Основні напрями-визнання основних цілей,завдань та принципів функціонування інституту держ.служби,забезпечення ефективної роботи всіх державних органів відп. До їх компетенції.Проведення єдиної державної політики та функціональне управління держ.служ.здійснюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань реалізації державної політики у сфері держ.служби.

Питання функціонування держ.служби в інших державних органах,правове становище яких регулюється спеціальними Зу,вирішується цими органами.