Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсові Цивільне Гаєвець.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
290.82 Кб
Скачать

Навчально-науковий інститут земельних ресурсів та правознавства

Юридичний факультет

Кафедра цивільного та господарського права

Київ

2012

Методичні рекомендації

щодо виконання та захисту курсових робіт

Для студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою підготовки бакалаврів

зі спеціальності 6.060100 «Правознавство» денної форми навчання скорочений термін

з дисципліни «Цивільне та сімейне право»

Київ

2012

Автор: Гаєвець М.В. доцент кафедри цивільного та господарського права, к.ю.н / Методичні рекомендації щодо виконання та захисту курсових робіт для студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою підготовки бакалаврів зі спеціальності 6.060100 «Правознавство» денної форми навчання скорочений термін з дисципліни «Цивільне та сімейне право»

Методичні рекомендації щодо виконання та захисту курсових робіт для студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою підготовки бакалаврів зі спеціальності 6.060100 «Правознавство» денної форми навчання скорочений термін з дисципліни «Цивільне та сімейне право» навчання розглянуто і схвалено на засіданні кафедри цивільного та господарського права, Протокол № __ від «__» _________ 2012 р.

Методичні рекомендації щодо виконання та захисту курсових робіт для студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою підготовки бакалаврів зі спеціальності 6.060100 «Правознавство» денної форми навчання скорочений термін з дисципліни «Цивільне та сімейне право» навчання схвалено на засіданні вченої ради ННІ земельних ресурсів та правознавства. Протокол № ___ від «__» ________ 2012р.

  1. Поняття, мета та завдання курсової роботи……………………....5

  2. Вибір теми, підготовка до виконання та складання плану курсової роботи .......................................……………………………..6

  3. Виконання курсової роботи та основні вимоги до її змісту……..7

  4. Вимоги щодо форми курсової роботи……………………………...9

  5. Рецензування та захист курсової роботи…………………………12

Додатки

Додаток 1. Тематика курсових робіт…………………………….….......15

Додаток 2. Зразок титульного аркуша курсової роботи…….……..…19

Додаток 3. Приклад оформлення змісту……….……………………….20

Додаток 4. Зразок заяви про затвердження теми курсової роботи.…21

Додаток 5. Приклади оформлення прийнятих скорочень……………22

Додаток 6. Приклади оформлення списку використаних джерел у курсовій роботі……………………………………………………………..23

Додаток 7. Приклади оформлення презентацій………………………..28

Додаток 8. Оформлення Додатків…………………………………….....29

Зміст

Методичні рекомендації щодо виконання курсових робіт

1. Поняття, мета і завдання курсової роботи

Відповідно до Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах затвердженого наказом Міністерства освіти України від 2 червня 1993 р. № 161 курсові проекти (роботи) виконуються з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Курсова робота є одним з видів індивідуальних завдань, які виконуються студентами в терміни передбачені навчальним планом. Виконання курсових робіт є формою організації навчального процесу у вищому навчальному закладі, а тому заміна такої форми іншими видами роботи (науковими роботами, рефератами, іншими творчими роботами) не допускається.

Виконання курсової роботи з «Цивільного та сімейного права України» є обов’язковою складовою частиною навчального процесу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Це творча форма самостійної роботи студентів, яка сприяє ґрунтовному засвоєнню знань з окремих тем курсу «Цивільне та сімейне право України», закріпленню вивченого матеріалу, формуванню і подальшому розвитку навичок самостійної роботи з літературними джерелами, законодавством, матеріалами практики, теоретичного та практичного мислення.

Курсова робота повинна відповідати кваліфікаційним вимогам стосовно змісту й оформлення, а саме: відповідно до державних стандартів України ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення», ДСТУ 3582-97 «Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові у бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила», ГОСТ 7.12-93 «Система стандартов по информации, библиотечному и издательскому делу. Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования и правила», ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання», ДСТУ 6095:2009 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та ви­давничої справи. Правила скорочення заголовків і слів у заголовках публікації» (ГОСТ 7.88-2003, МОD), ДСТУ 7093:2009 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Скорочення слів і словосполук, поданих іноземними європейськими мовами».

Методичні рекомендації до організації самостійної роботи з написання курсової роботи, оформлення її згідно з нормативними вимогами, підготовки до захисту спрямовані на вирішення проблемних питань, які найчастіше виникають у студентів у процесі написання курсової роботи та допомогти їм ефективніше організувати власне дослідження.

Загальними вимогами щодо виконання курсових робіт є:

– тема курсової розкривається на основі широкого вивчення загальної навчальної та спеціальної наукової літератури з даної проблематики;

– у курсовій містяться елементи творчості, теоретичні висновки висвітлюються у взаємозв’язку з існуючою правозастосовчою практикою, державно-правові явища і процеси розглядаються в динаміці та розвитку;

– курсова робота має чітко визначене оформлення, якого обов’язково слід дотримуватись;

– текст викладається згідно з планом і виконується самостійно; забороняються дослівні запозичення з літературних джерел, окрім використання влучних коротких цитат з обов’язковими посиланнями на джерело;

– наукова література може бути довільної давності, але рекомендується використовувати більш сучасну, а з давніх джерел використовувати бажано в основному класичні наукові твори або справді необхідні для обґрунтування чи підтвердження якогось висновку.

Дослівне копіювання літературних текстів недопустиме, так як суперечить самій ролі курсової роботи і не створює можливостей для отримання знань, вироблення уміння самостійно мислити та робити висновки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]