Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6мето. реком. по написанию курсовых работ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
360.45 Кб
Скачать

Розкриваючи тему курсової роботи зверніть увагу на:

Затримання особи, що вчинила злочин, як обставина, що виключає злочинність діяння. Поняття правомірного затримання злочинця потерпілим або іншими особами (ч.1 ст.38 КК). Підстава затримання злочинця. Ознак, що характеризують правомірність затримання злочинця: мета затримання; особа, яка підлягає затриманню; характер дій при затриманні; необхідність заподіяння шкоди; співрозмірність шкоди, заподіяної злочинцю при його затриманні.

Перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця: поняття, ознаки та види. Відповідальність за перевищення заходів необхідних для затримання злочинця (ч.2 ст.38 КК).

Виконайте наступне завдання:

1). Назвіть не менш десяти статей Особливої частини КК України, в яких як ознаки складу злочину зазначені визначені способи чи засоби злочину.

2). Задача: Петров і Кріт на даху 5-поверхового будинку розпили спиртні напої. Петров, знаходячись у стані сп'яніння, побачив біля під'їзду цього ж будинку свого брата. Заявивши, що зараз налякає брата, він кинув тому під ноги пляшку з-під горілки. У цей час брат Петрова, що стояв, пішов до під'їзду, і пляшка, кинута Петровим, потрапила йому в голову. Від отриманої травми потерпілий помер.

Визначите ознаки суб'єктивної сторони діяння Петрова. Чи мається в його діянні склад злочину?

Нормативні акти та література:

  1. Конституція України (з внесеними змінами та доповнюваннями) - Київ, 2008.

  2. Кримінальний кодекс України / Уклад. В.І.Тютюгін. – Х.: Право, 2009. – 400 с.

  3. Кримінальний кодекс України: Науково-практичний коментар. /Відп. ред.. Є.Л.Стрельцов. – Х.: ТОВ «Одіссей», 2009. – 816 с.

  4. Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України у 2-х т./За загальною редакцією П.П.Андрушеа, В.Г.Гончаренка, Є.В.Фесенка. – К.: КНТ: Центр учбової літератури. – 2009. – т.1 - 964 с., т.2 – 624 с.

  5. Практика судів України з кримінальних справ (2006-2007) / Укладачі: В.В.Сташис, В.І.Тютюгін; За заг.ред. В.В.Сташиса. – К.: Хрінком Інтер, 2008. – 880 с.

  6. П.Л. Фріс - Кримінальне Право України. Загальна частина. Підручник. – К.: Атіка, 2009. – 512 с.

  7. Кримінальне право України. Загальна частина. Підручник. / Відп. Редактор Є.Л.Стрельцов. – Х. : Одіссей, 2009. – 328 с.

Склала викладач Н.Б. Сергієнко

42