Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
передмова.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
154.08 Кб
Скачать

7. Контроль успішності студента

Контроль успішності студента здійснюється з використанням методів і засобів, що визначаються вищим навчальним закладом. Академічні успіхи студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у вищому навчальному закладі, реєструється прийнятим у вищому навчальному закладі чином з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Оцінки студентів можна виставляти так:

За шкалою ECTS

За національною шкалою

За шкалою навчального закладу

(як приклад)

А

відмінно

90–100

ВС

добре

75–89

DE

задовільно

60–74

FX

незадовільно з можливістю повторного складання

35–59

F

незадовільно з обов’язковим повторним курсом

1–34

FX означає: “незадовільно” – необхідно виконати певну додаткову роботу для успішного складання;

F означає: “незадовільно” – необхідна значна подальша робота.

Завдання 1.4.

Самостійно опрацювати лекційний матеріал та доповнити конспект лекції з теми: “Фахова підготовка у вищому навчальному закладі:

вступ до спеціальності“.

Зміст лекції

  • Поняття про зміст освіти та державний стандарт освіти.

  • Компетентнісний підхід в освіті.

  • Концепція сучасної економічної освіти.

Ключові поняття: зміст освіти, державний стандарт освіти, освітньо-професійна програма підготовки, структурно-логічна схема підготовки, освітня (кваліфікаційна) характеристика, навчальний план, компетентнісний підхід в освіті, економічна освіта.

Література

  1. Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах // Як здобути вищу освіту: Права та гарантії. – К.: Четверта хвиля, 1998. – С. 84-103.

  2. Проблеми економічної освіти і науковий прогрес: Матеріали міжвузівської науково-методичної конференції (25 листопада 2005). – Кривий Ріг: Мінерал, 2005. – 224 с.

Доповнити конспект лекції письмовим аналізом навчального плану (за напрямом підготовки).

Методичні поради

У письмовому аналізі студентам необхідно:

  • Дати визначення поняття «навчальний план» та вказати напрям підготовки, спеціальність, кваліфікацію фахівця, термін та форму навчання за конкретним навчальним планом;

  • Вказати складові навчального плану (графік навчального плану і план навчального процесу) та охарактеризувати графік навчального процесу (поділ навчального року на місяці і тижні та визначення часу теоретичного навчання, контрольних заходів, екзаменаційних сесій, практик, канікул, державних іспитів) і використані у ньому позначення;

  • У плані навчального процесу необхідно проаналізувати перелік та обсяг нормативних і вибіркових дисциплін, за циклами, послідовність їх вивчення, конкретні форми проведення навчальних занять та їх обсяг, форми та засоби поточного й підсумкового контролю (на прикладі окремих дисциплін);

  • За навчальним планом потрібно визначити, скільки навчально-виробничих та виробничих практик, на яких курсах та якої тривалості мають пройти студенти, скільки, у яких семестрах та з яких предметів курсових робіт (проектів» мають виконати.