Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Творча робота.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Юшка з риби

Продукти:

Судак 500 г

Дрібна риба 500 г

Картопля 500 г

Цибуля 80г

Лавровий листок 2г

Перець горошок 5г

Вихід 1500г

Приготування:

Судак і дрібну рибу (йоржі, окуні) обчищають, промивають і зрізують м'ясо з кісток. Кістки заливають 2 л холодної води і варять 1 год. Потім додають цибулю, лавровий лист, Перець, сіль і продовжують варити ще 30 хвилин. Зварений бульйон проціджують, кладуть в нього обчищену, нарізану картоплю, доводять до кипіння, кладуть відокремлене від кісток риб'яче м'ясо і варять до готовності.  Подаючи на стіл, юшку посипають зеленню петрушки.

Карасі в сметані

Продукти:

Карась 600 г

Вершкове масло 40 г

Сухарі пшеничні 20 г

Борошно 25 г

Сметана 400 г

Картопля 1000г

Олія 100 г

Вихід 1500г

Приготування:

Карасі потрошать, розрізуючи черевце від голови до анального отвору, виймають нутрощі, видаляють зябра, але голову залишають. Випотрошені карасі старанно промивають холодною водою, добре обтирають рушником, натирають сіллю, посипають перцем, обкачують у борошні, кладуть на сковороду з розтопленим маслом і обсмажують в обох боків до рум'яного кольору. Смажені карасі кладуть на сковороду з білого металу, попередньо змащену маслом, кругом обкладають нарізаною кружальцями смаженою картоплею, заливають сметаною, посипають сухарями, додають трохи масла і ставлять в духовку запікатись.

Крученики волинські

Продукти:

Яловичина(1сорт) 500 г

Капуста 1000г

Вершкове масло 40г

Сало 100 г

Борошно 25г

Томат-пюре 65г

Цукор 30г

Гіркий перець 10г

Вихід 1500г

Приготування:

М'якоть яловичого м'яса нарізують тонкими широкими кусочками, солять, посипають перцем, кладуть у сотейник з розігрітим маслом, накривають кришкою і тушкують до півготовності. Шатковану свіжу або квашену капусту тушкують, заправляють злегка обсмаженою цибулею і сіллю за смаком (до квашеної капусти додають цукор).  Підготовлену капусту накладають товстим шаром на кусочки напівтушкованого м'яса, обкладають її з усіх боків тонкими шматочками сала, все разом зв'язують ниткою, кладуть у сотейник так, щоб крученики не торкались один одного, підливають бульйону, ставлять у духовку і запікають їх до рум'яного кольору, періодично поливаючи бульйоном чи власним соком.

Свинина з чорносливом

Продукти:

Свинина 600 г

Черства булка 80 г

Чорнослив 250 г

Вершкове масла 30г

Цукор 40г

Оцет 50г

Сіль 15г

Перець горошок 8г

Лавровий листок 2г

Картопля 1000г

Олія 30г

Вихід 1600г

Приготування:

Промиту свинину відокремлюють від кісток, солять, обсмажують до рум'яного кольору на добре розігрітому маслі, кладуть у каструлю, заливають оцтом і водою (3 склянки води 0,5 склянки оцту), додають запашного перцю і лаврового листу. Посудину накривають покришкою і тушкують свинину до готовності, перевертаючи її через кожні 8 — 10 хвилин, щоб не пригоріла.  Чорнослив промивають, варять до готовності і протирають крізь сито. Черству булку труть на тертці, злегка підсмажують на маслі, змішують з протертим чорносливом, цукром і доливають соку, в якому тушкувалась свинина. Все добре проварюють, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заливають свинину, нарізану тонкими шматочками. Готову свинину подають з смаженою картоплею.