Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Творча робота.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Баранина з квасолею

Продукти:

Баранина 1000г

Квасоля 200г

Сало 50г

Цибуля 100г

Вихід 1000г

Приготування:

Окіст баранини промивають, видаляють з нього кістки, змащують жиром, кладуть на сковороду або жаровню і смажать у духовці. Чищену цибулю нарізують кружальцями. Квасолю попередньо замочують, а потім варять. Коли м'ясо при обсмажуванні пустить сік, його солять, посипають перцем, кладуть з одного боку підготовлену цибулю, а з другого — зварену квасолю і продовжують смажити до готовності, періодично поливаючи соком і жиром, в якому баранина смажиться.  Готову баранину нарізують порціями і подають з квасолею, поливаючи соком, який утворився при смаженні.

Картопляна запіканка з м’ясом

Продукти:

Картопля 1000г

Свинина 150г

Жир 40г

Яйця 1шт.

Цибуля 100г

Гіркий перець 10г

Сухарі 20г

Вершкове масло 40г

Вихід 1000г

Приготування:

Картоплю обчищають, відварюють, протирають крізь сито, солять і заправляють сирими яйцями.  М'ясо промивають, видаляють кістки, нарізують кубиками, тушкують до готовності, пропускають через м'ясорубку і заправляють січеною, злегка підсмаженою цибулею, меленим перцем і сіллю.  Половину підготовленої картоплі кладуть рівним шаром у змащений жиром і посипаний сухарями сотейник або каструлю. Зверху картоплі кладуть заправлений м'ясний фарш, а потім решту картоплі, вирівнюють поверхню, змащують яйцем, посипають сухарями і запікають в духовці.  При подачі на стіл запіканку нарізують порціонними кусками, розкладають на тарілки і поливають розігрітим вершковим маслом.

Деруни

Продукти:

Картопля 1000г

Цибуля 100г

Яйця 2шт.

Борошно 40г

Сіль

Перець чорний мелений

Олія

Вихід 1000г

Приготування:

Картоплю очищують і труть на маленьку терку разом з цибулею. Картоплю і цибулю труть по черзі, щоб картопля не потемніла. Додають яйця, борошно, сіль, перець і все добре перемішують. Жарять на олії як оладки. Подають гарячими з сметаною.

Голубці з м’ясом

Продукти:

Яловичина 1000г

Капуста 1000г

Рис 100г

Цибуля 100г

Вершкове масло 40г

сіль, перець Для соусу:

Сметана 100г

М'ясний бульйон 250г

Борошно 25г

Вершкове масло 25г

Вихід 1500/350г

Приготування:

З невеликої головки капусти знімають верхні листки, промивають, вирізують качан, кладуть у киплячу підсолену воду й варять до напівготовності 15 – 20 хвилин, потім головку виймають, охолоджують і розбирають на окремі листки. Товсті жилки зрізують або розбивають сікачем. М'ясо пропускають крізь м'ясорубку, додаючи припущений рис, пасеровану ріпчасту цибулю, перець, сіль, добре розмішують, кладуть на підготовлені листки капусти, краї їх згортають і надають голубцям прямокутної форми. Голубці укладають у сотейник або каструлю, заливають сметанною підливою й тушкують у духовці до готовності.  Приготування сметанної підливи. Борошно пасерують на вершковому маслі так, щоб воно не змінило кольору, додають сметану, змішують, розводять гарячим бульйоном, проварюють 8 – 10 хвилин на малому вогні, солять, проціджують, доводять до кипіння й заправляють вершковим маслом.