Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторні роботи ОП 2011 (Д).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
776.19 Кб
Скачать

Критерії оцінки виконання завдань лабораторних занять з дисципліни «Оптимізаційні методи та моделі» для студентів іі курсу (освітньо-кваліфікаційний рівень —бакалавр)

Оцінювання знань студента під час практичних занять проводиться за шкалою, визначеною кафедрою, за такими критеріями:

  • розуміння, ступінь засвоєння теорії завдань, що розв´язуються;

  • ступінь засвоєння фактичного матеріалу курсу;

  • уміння поєднувати теоретичні знання з вирішенням практичних завдань при розв’язанні задач, проведенні розрахунків тощо при виконанні завдань;

  • логіка, структура, стиль викладу матеріалу при виступах в аудиторії, уміння захищати свою позицію та здійснювати узагальнення інформації, отриманої з відповідей інших осіб.

Оцінка, еквівалентна «відмінно», виставляється, якщо студент виявив всебічно системні та глибокі знання, в повному обсязі твердо засвоїв весь програмний матеріал, вичерпно та послідовно дав відповіді на всі питання екзаменаційного білета, тісно пов’язує теорію з практикою, показує вміння самостійно аналізувати та тлумачити математичні поняття і застосовувати їх при вирішенні завдань, правильно аргументує висновки, вміє самостійно узагальнювати матеріал і логічно його викладати, не допускаючи помилок.

Оцінка, еквівалентна «добре», виставляється, якщо студент твердо знає програмний матеріал, має навики аналізу та тлумачення математичних понять, логічно відповідає на поставлені питання, не допускає суттєвих помилок.

Оцінка, еквівалентна «задовільно», виставляється, якщо студент засвоїв основний матеріал, але не знає окремих деталей, допускає неточні відповіді та формулювання понять, порушує послідовність у викладенні програмного матеріалу, має прогалини в знаннях.

Оцінка, еквівалентна «незадовільно», виставляється, якщо студент не знає значної частини програмного матеріалу, допускає суттєві помилки, не володіє навичками застосування математичних понять, які забезпечували б вирішення завдань.

Рівень знань студентів оцінюється за чотирибальною системою:

Оцінка «5 (відмінно)» ставиться, коли навчальний матеріал засвоєно у повному обсязі, студент дає обґрунтовані, глибокі й теоретично правильні розв'язки усіх завдань.

Оцінка «4 (добре)» - студент володіє матеріалом, розв'язав усі завдання, але допустив окремі незначні помилки і неточності.

На оцінку «3 (задовільно)» заслуговує студент, який володіє знаннями з дисципліни, але знання недостатньо глибокі, мають місце суттєві неточності, істотні помилки, відсутня послідовність і чіткість, розв'язано не менше 2/3 роботи.

Оцінка «2 (незадовільно)» - матеріал студентом не засвоєний, в роботі допускаються грубі помилки, відсутні необхідні знання та уміння, розв'язано менше 2/3 роботи.

Тема 1. Предмет, методи і завдання дисципліни. Класифікація задач. Лабораторне заняття №1

Тема заняття: Розв’язування задач міжгалузевого балансу.

Мета: сформувати вміння та навички розв’язування задач міжгалузевого балансу типу «витрати-випуск» з використанням вбудованих функцій програми Microsoft Excel.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]