Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Virobnicha_praktika_bakalavri.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
114.98 Кб
Скачать

5.4.2. Нумерація таблиць

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу та порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).

Якщо в розділі звіту з практики одна таблиця, її нумерують за загальними правилами.

При перенесенні частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження. табл.» і вказують номер таблиці» наприклад: «Продовження. табл. 1.2».

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею та друкують симетрично до тексту. Назву таблиці і слово «Таблиця» починають з великої літери. Назву наводять напівжирним шрифтом. Текст у таблиці варто друкувати кеглем 12 з одинарним інтервалом.

Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки – з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними.

Обов’язково зазначаються одиниці виміру. Якщо всі одиниці виміру однакові, їх виносять у заголовок таблиці.

Таблицю розміщують симетрично до тексту, після першого згадування про неї в тексті, так, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку звіту з практики або з поворотом за стрілкою годинника.

Приклад побудови таблиці наведено нижче.

Таблиця 2.2

Назва таблиці

Показники

2010 рік

2011 рік

Відхилення

Сума, тис. грн.

Питома

вага, %

Сума, тис. грн.

Питома

вага, %

Абсолютне, тис. грн.

Відносне, %

Джерело: складено автором за матеріалами звітності ….

5.4.3. Нумерація рисунків

Рисунки можна подавати по тексту, а якщо вони досить громіздкі або стосуються теми лише опосередковано – оформляти у вигляді додатків. Кожен рисунок має відповідати контексту.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2. (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назву та пояснювальні підписи розміщують послідовно під рисунком, симетрично до тексту. Якщо в розділі звіту з практики подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.

Посилання на рисунок здійснюється в круглих дужках (рис. 3.1) або використовують зворот типу: «... як це видно з рис. 3.1» або «... як це показано на рис. 3.1».

Якість ілюстрацій повинна забезпечувати їх чітке сприйняття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]