Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Virobnicha_praktika_bakalavri.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
114.98 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни національний університет харчових технологій

ЗатверджУЮ

Ректор НУХТ

професор ________ С.В. Іванов

«__» _____________ 20 __р.

Програма

виробничої практики студентів 4 курсу

напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент»

професійного спрямування «Менеджмент ЗЕД»

усіх форм навчання

Схвалено

Вченою радою економіки і менеджменту

Протокол № 11

від «24» травня 2012 р.

на засіданні кафедри менеджменту

зовнішньоекономічної діяльності

Протокол № 20

від «14» травня 2012 р.

СХВАЛЕНО

Вченою радою НУХТ

Протокол № _______________

від «__»____________20__р.

Київ нухт 2012

Програма виробничої практики для студентів 4 курсу напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент» професійного спрямування «Менеджмент ЗЕД » усіх форм навчання/ Уклад.: О.О. Гоменюк, В.В. Матвєєв – К.: НУХТ, 2012. – 35 с.

Рецензент: Тюха І.В., канд. екон. наук

Укладачі: О.О. Гоменюк,

В.В. Матвєєв

Відповідальний за випуск: М. А. Міненко, д–р екон. наук, доцент

ВСТУП

Вирішення завдань підготовки висококваліфікованих фахівців вимагає закріплення набутих у вищому навчальному закладі теоретичних знань практичними навичками роботи на підприємстві. З цією метою студенти 4 курсу проходять виробничу практику тривалістю 5 тижнів.

Виробнича бакалаврська практика проводиться на базах практики, які відповідають таким вимогам. Об'єктами практики можуть бути підприємства різних форм власності, видів господарської діяльності, організаційно–правового статусу, які є юридичними особами і функціонують на ринку не менше двох років та здійснюють виробничу, торговельну, виробничо–торговельну, посередницьку, оптово–збутову та інші види діяльності. Підприємства повинні відповідати сучасним вимогам, тобто мають застосовуватись передові форми та методи управління й організації виробничої, планово–економічної роботи, логістичної і маркетингової діяльності, бухгалтерського обліку, впроваджуватись прогресивні технології виробництва, організації праці та управління. Крім того, штат підприємства має бути укомплектований висококваліфікованими фахівцями, здатними створити відповідні умови студентам у здобутті професійних навичок.

З підприємствами, що є базами практики університет завчасно укладає довгострокові договори. Тривалість дії договорів погоджується сторонами договору. Студенти, з дозволу кафедри, можуть самостійно вибирати для себе об’єкт практики і пропонувати його для використання тільки за наявності необхідної документації (договору).

Організація практичної підготовки студентів здійснюється відповідно до Освітньо–професійної програми та Освітньо–кваліфікаційної характеристики підготовки бакалаврів за професійним спрямуванням «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», їх варіативної компоненти та Положення «Про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України», затвердженого наказом Міністерства освіти України від 8 квітня 1993 р. № 93.

Програма виробничої практики є навчально–методичним документом, згідно з яким планується навчальне навантаження і регламентується діяльність керівника практики від університету, визначаються підприємства – бази практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]