Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М Переддилломна 2008 ФМ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
147.97 Кб
Скачать

Черкаський інститут банківської справи

Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ)

Факультет фінансово-кредитний

Кафедра банківської справи

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник директора інституту з НМР

_______________Проценко О.Л.

«___»___________20___ р.

Методичні вказівки щодо проходження переддипломної практики

для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр",

спеціальності 8.050105 "Банківська справа"

спеціалізація "Фінансовий моніторинг у банку"

Укладач:

ст.викладач Діденко С.В.

РОЗГЛЯНУТО

та рекомендовано до затвердження

на засіданні кафедри.

Протокол № 6

від "24"січня 2008 р.

Зав.кафедри__________Дмитренко М.Г.

ПОГОДЖЕНО

Науково-методичною радою інституту

Протокол № 01-08 від 29.01.2008 р.

Секретар __________ Михайленко С.А

Черкаси – 2008 р.

Методичні вказівки щодо проходження переддипломної практики для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр", спеціальності 8.050105 "Банківська справа", спеціалізація "Фінансовий моніторинг у банку" укладена у відповідності до Робочого навчального плану підготовки фахівців за напрямом 0501 "Економіка і підприємництво" спеціальності 8.050105 "Банківська справа", затвердженого директором інституту – ЧІБС УБС НБУ (м. Київ), 2008 р. – С. 20

1. Мета і завдання переддипломної практики

Переддипломна практика є складовою процесу підготовки майбутніх фахівців для банківської системи. Практи­ка студентів V курсу, котрі навчаються за спеціальністю «Банків­ська справа», проходить в установах банків на робочих місцях спеціалістів, менеджерів банку.

Мета практики полягає у тому, щоб студенти на практичному досвіді закріпили і поглибили свої знання теоретико-методологічних аспектів функціонування банку, а також здобули навички самостійної практичної роботи у сфері управління про­відними напрямами діяльності банку, зібрали практичний матеріал для магістерської дипломної роботи.

Переддипломна практика — важливий етап роботи студента над магістерською дипломною роботою. Завданням переддипло­мної практики є підбір матеріалу та практична апробація надбань магістерської дипломної роботи.

Проходження практики здійснюється у два календарні етапи.

У процесі проходження 1-го етапу практики студенти мають ознайомитися зі структурою та технічним оснащенням установи банку — бази практики, організацією і методами роботи спеціаліс­тів і менеджерів банку в процесі здійснення банківських операцій та надання послуг, банківського обліку і внутрішнього аудиту. Особливу увагу під час проходження практики слід звернути на виконання практичних завдань з дисциплін професійного циклу підготовки магістрів за програмою „Фінансовий менеджмент в банку”, „Проектне фінансування”, „Кредитування і контроль”, „Маркетинг в банку”, „Стратегічне управління”, „Міжнародні розрахунки і валютні операції”, „Менеджмент персоналу”, „Ситуаційне моделювання діяльності КБ”. Практичні завдання виконуються у відділах банку, що виконують відповідні функції.

Час перебування на практиці використовується практикантом для підбору матеріалу та написання й оформлення звіту про практику.