Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1с Tema 01-02 Л.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
2.25 Mб
Скачать
    1. Військово-повітряні сили.

Військово-повітряні сили призначені для враження з повітря авіаційних, сухопутних і морських угруповань противника, об’єктів системи державного і військового управління, об’єктів тилу і військово-економічного потенціалу, транспортних комунікацій, авіаційної підтримки Сухопутних військ, десантування повітряних десантів, перевезення військ та матеріальних засобів у повітрі, ведення повітряної розвідки і виконання інших задач. Їм належить визначальна роль у завоюванні господарювання у повітрі. В інтересах Сухопутних військ, які діють на приморських напрямках, вони знищують угруповання військово-морських сил противника, які впливають на війська, приймаючі участь в оволодінні береговими зонами противника, забезпечують висадження морських десантів; порушують морські перевезення військ і підвезення матеріальних засобів противника, приймають участь в блокадних діях з метою ізоляції з моря притиснутих до узбережжя угруповань противника і сприяють військам в їх знищенні; здійснюють вогневу підтримку військ, діючих вздовж узбережжя; забезпечують форсування великих водних перешкод; приймають участь у боротьбі з морськими десантами противника; здійснюють і забезпечують перевезення військ і підвезення матеріальних засобів морем.

Військово-повітряні сили складаються з фронтової, армійської та військово-транспортної авіації.

Фронтова авіація поділяється на бомбардувальну, винищувально-бомбардувальну, винищувальну, розвідувальну та спеціальну авіацію, котрі є родами фронтової авіації. Вона оснащена надзвуковими всепогодними винищувачами, бомбардувальниками, літаками-розвідниками, а також бойовими та транспортними гелікоптерами, тісно взаємодіє з Сухопутними військами.

Надзвукові всепогодні винищувачі мають змогу діяти на різних висотах практично від кількох десятків метрів до кордону з космосом. Винищувачі-бомбардувальники здібні вражати малорозмірні нерухомі або рухомі цілі на землі та в повітрі. Бойові вертольоти, які озброєні необхідним ракетним та гарматно-кулеметним озброєнням, здібні знищувати вогнем як живу силу, так і броньовані цілі противника. Транспортні вертольоти виконують задачу по десантуванню військ, забезпеченню їх боєприпасами, пальним та іншими матеріальними засобами, а також евакуацію поранених.

Армійська авіація призначена для дій безпосередньо в інтересах загальновійськових частин та з’єднань, їх авіаційної підтримки, ведення тактичної повітряної розвідки, висадці тактичних-повітряних десантів і вогневої підтримки їх дій, радіоелектронної боротьби, постановки мін, загороджень і виконання інших завдань. На озброєнні армійської авіації знаходяться вертольоти та літаки різного призначення, здібні вести бойові дії вдень і вночі в складних метеорологічних умовах.

Військово-транспортна авіація складається із десантно-транспортної і спеціальної авіації. Вона оснащена турбореактивними військово-транспортними літаками великого радіусі дії та різної вантажопідйомності, а також вертольотами, здібними перевозити повітрям з великою швидкістю не тільки війська, а також важку бойову техніку.