Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1с Tema 01-02 Л.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
2.25 Mб
Скачать
    1. Військо морські сили.

Військово-морські сили призначений для виконання стратегічних і оперативних задач на океанських і морських театрах військових дій, знищення важливих наземних об’єктів противника, знищення його сил на морі і в базах, порушення морських комунікацій, сприяння Сухопутним військам при проведенні операцій на приморських напрямках, висадці морських десантів і виконання інших задач. ВМФ складається із надводних і підводних сил, морської авіації, берегових ракетно-артилерійських військ і морської піхоти, а також включає судна допоміжного флоту, частини спеціального призначення, частини і заклади тилу.

Надводні сили флоту представлені надводними кораблями і катерами різних класів (ракетних, протичовнових, артилерійсько-торпедних, протимінних, десантних та інше). Ракетні кораблі та катера озброєнні крилатими ракетами і здібні знищувати надводні човни та транспорти противника в морі. Протичовнові кораблі призначенні для пошуку та знищення підводних човнів противника в прибережних та віддалених районах моря. Артилерійсько-торпедні кораблі застосовуються головним чином для сил охорони у складі конвоїв і десантних загонів, а також для вогневої підтримки десантів при висадці на берег та виконанню інших задач. Протимінні кораблі використовуються для знаходження та знешкодження мін противника в районах плавання своїх кораблів і транспортів. Десантні кораблі застосовуються для перевезення морем і висадці на узбережжя, зайняте противником, підрозділів і частин морської піхоти і Сухопутних військ, діючих як морський десант.

Підводні сили флоту оснащенні підводними човнами, які підрозділяються по основному озброєнню на ракетні і торпедні.

Авіація ВМС включає морську ракетоносну, протичовнову, розвідувальну і спеціальну авіацію.

Берегові ракетно-артилерійські війська призначені для захисту морського узбережжя та важливих об’єктів флоту на березі, а також прибережних комунікацій від ударів флоту противника. Вони складаються із берегових частин і підрозділів, озброєних установками керованих ракет і артилерійськими гарматами.

Морська піхота – рід військ, призначений і спеціально підготовлений для ведення бойових дій в складі морських десантів, а також для оборони узбережжя, військово-морських баз і виконання інших завдань.

Спеціальні війська призначені для виконання спеціальних задач по забезпеченню бойової та повсякденної діяльності Збройних Сил. Вони є в кожному виді Збройних Сил, до них відносяться розвідувальні, радіотехнічні, топографічні підрозділи, підрозділи інженерних, хімічних військ, військ зв’язку та ін.

Сили підтримки України призначений для забезпечення військ всіма видами матеріальних засобів і зберігання їх запасів, підготовки і експлуатації шляхів сполучення, забезпечення військових перевезень, здійснення медичної допомоги пораненим і хворим, проведення санітарно-гігієнічних і ветеринарних заходів і виконання ряду інших заходів тилового забезпечення.

До складу Сил підтримки Збройних Сил України також входять арсенали, бази і склади з запасами матеріальних засобів. Він має спеціальні війська: автомобільні, залізничні, дорожні, трубопровідні та інші, а також медичні та інші частини та підрозділи.