Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna #10.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
3.62 Mб
Скачать

3.1. Видалення зв'язку

Щоб видалити зв'язану таблицю, виконайте наступні дії.

  1. Перемкніться у вікно бази даних.

  2. Клацніть правою кнопкою миші на зв'язаній таблиці, яку необхідно видалити.

  3. Виберіть в контекстному меню команду Видалити (Delete).

  4. У відповідь на пропозицію підтвердити видалення клацніть на кнопці Так (Yes).

Мал. 11,4. Вікно бази даних з двома зв'язаними таблицями: Excel і HTML

3.2. Скріплення таблиць Microsoft sql Server в якості альтернативи проекту Access

Якщо ви плануєте використати Access 2000 для роботи з таблицями на сервері Microsoft SQL Server, у вас є вибір — встановити зв'язок з цими таблицями (як описано вище) або замість бази даних створити проект. (Різниця між проектом і базою даних роз'яснюється в уроці 1 «Основи Access». Більш докладні відомості про проекти ви знайдете в Додатку б.) Нижче приводиться декілька міркувань, які допоможуть вам вирішити, який спосіб вам більше всього підходить.

  • Пов'язавши з базою даних таблиці на сервері Microsoft SQL Server, ви маєте можливість створювати на їхній основі запити точно так, як і на основі таблиць Access. З проектом справа йде інакше: щоб створити запит на підставі таблиці в проекті, вам необхідно заздалегідь створити уявлення (views). З цією задачею вам допоможуть справитися вхідні до складу Microsoft tffice засоби розробки Client Visual Design Tools. Проте користуватися цими засобами не так просто, як засобами конструктора запитів.

  • Якщо ви плануєте використати проект, то вам, видно, необхідно оволодіти основними навиками роботи з базами даних на сервері Microsoft SQL Server.

4. Паралельна з іншими додатками обробка даних Access

Одна з основних чеснот Office 2000 — можливість паралельної обробки даних різними додатками Office без необхідності імпорту або експорту файлів. Наприклад, ви можете:

  • додати таблицю, звіт або інший об'єкт Access, в документ Word;

  • виконати злиття даних з таблиці або запиту Access в документ Word;

  • проаналізувати дані таблиці Access в Excel без попереднього експорту даних Access.

І це тільки деякі можливості паралельної обробки даних в Office 2000. Нижче слідує опис деяких конкретних прикладів.

4.1. Публікація об'єкту Access в Word

Би Access ви маєте можливість «переправити» будь-який з об'єктів — таблицю, запит, форму — в документ Word, не виходячи з Access. Після того, як інформація з Access виявиться в документі Word, її можна вільно редагувати і додавати до неї нові дані. Давайте спробуємо опублікувати в Word звіт Access Список телефонів.

  1. У вікні бази даних клацніть на кнопці Звіти (Reports).

  2. Виберіть звіт, який необхідно опублікувати в Word.

  1. Якщо на кнопці Зв'язки з Office (OfficeLinks) на панелі інструментів присутній значок Word, клацніть на цій кнопці. Інакше виберіть в списку цієї кнопки, що розкривається, команду Публікація в MS Word (Publish It With MS Word), як показано нижче:

Якщо вибраний вами об'єкт публікується вперше, Word створить новий файл з розширенням .rtf і дасть йому ім'я публікованого об'єкту. Якщо файл з таким ім'ям вже існує, вам буде запропоновано або перезаписати існуючий файл, або задати нове ім'я і тим самим створити новий файл. Після того, як ви клацніть на кнопці Так (Publish It), новий документ з даними з публікованого об'єкту відкриється у вікні редактора Word (мал. 11.5). Ви можете редагувати цей документ, як будь-який інший документ Word.

Мал. 11.5. Звіт Access, опублікований в Word

Після закінчення роботи в Word закрийте вікно програми і поверніться в Access.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]