Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna #10.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
3.62 Mб
Скачать

2.4. Імпорт документів html

Ви маєте можливість імпортувати дані з файла у форматі HTML і створювати для них таблиці в Access. Файл, що при цьому імпортується, повинен містити дані, в яких Access може розпізнати записи і поля. На мал. 11.2 показаний HTML-файл, що переглядається у вікні браузера Internet Explorer. Дані уявлені у вигляді рядів і стовбців, тому їх можна з легкістю імпортувати в таблицю Access.

Фактично, дані Web-сторінки зберігаються у файлі формату HTML. Як показано на мал. 11.3, HTML-файл містить безліч кодів, використовуваних для форматування даних перед їхнім відображенням. В процесі імпорту HTML-файла Access видаляє коди форматування і зберігає інші дані в таблиці.

Далі приводиться інструкція по імпорту HTML-файла і перетворенню його в таблицю Access.

  1. Клацніть правою кнопкою миші у вікні бази даних і виберіть в контекстному меню команду Імпорт (Import).

  2. В списку Тип файлів (Files Type) діалогового вікна Імпорт (Import) виберіть пункт Документи HTML (HTML Documents) (файли з розширеннями .html і .htm).

  3. Виберіть файл для імпорту і клацніть на кнопці Імпорт (Import), щоб за пустити Майстер імпорту HTML (Import HTML Wizard):

Мал. 11.2. Даний HTML-файл, відкритий у вікні Web-броузера, містить дані про співробітників, уявлені у вигляді рядків і стовпців

Мал. 11.3. HTML-файл, показаний на мал. І 1.2, в режимі перегляду кодів

  1. Якщо в першому рядку листа розташовані заголовки стовбців, встановіть прапорець Перший рядок містить заголовки стовбців (First Row Contains Column Headings). Клацніть на кнопці Далі (Next).

  1. Виконайте інші кроки майстра.

2.5. Імпорт файлів інших форматів

Як згадувалося раніше, ви можете імпортувати в Access дані з файлів наступних додатків: Exchange, Lotus 1-2-3, Paradox, dBASE, Outlook і баз даних ODBC. Процедура імпорту подібна описаною в прикладах попередніх розділів. Почніть з вікна бази даних: виберіть в контекстному меню команду Імпорт (Import). В діалоговому вікні, що відкрилося, виберіть необхідний тип файлів, а потім — сам файл. Якщо при клацанні на кнопці Імпорт (Import) запуститься відповідний майстер, слідуйте інструкціям його діалогових вікон. Інакше достатньо просто вказати ім'я нової таблиці для даних, що імпортуються.

3. Скріплення даних

Скріплення (link) файла з базою даних Access означає встановлення зв'язку між цим файлом і базою даних з тим, щоб в результаті мати можливість напряму користуватися даними із зв'язаного файла. (В протилежність скріпленню при імпорті файла відбувається копіювання даних початкового файла в таблицю Access.) Процедура скріплення файла аналогічна процедурі імпорту. Оскільки інструкції діалогових вікон Майстра зв'язку з таблицями (Link Table Wizard) досить добре пояснюють роботу майстра, ми не будемо розглядати процедуру для кожного типу файлів так само детально, як в попередніх розділах. Нижче описана процедура скріплення з базою даних електронної таблиці Excel.

  1. Клацніть правою кнопкою миші у вікні бази даних і виберіть в контекстному меню команду Зв'язок з таблицями (Link Table Wizard).

  2. В списку Тип файлів (Files Type) діалогового вікна Зв'язок (Link) виберіть пункт Microsoft Excel (файли з розширенням .xls).

  3. Виберіть файл і клацніть на кнопці Зв'язок (Link). На екрані з'явиться перше діалогове вікно Майстра зв'язку з таблицями, схоже на діалогове вікно Майстра імпорту електронної таблиці.

  4. Виберіть необхідний лист або іменований діапазон. Клацніть на кнопці Далі (Next).

  5. При необхідності встановите прапорець Перший рядок містить заголовки стовбцівВведіть назву зв'язаної таблиці і клацніть на кнопці Готове (Finish).

Після того, як таблиця пов'язана з файлом, вона з'являється у вікні бази даних серед її таблиць. Біля імені нової таблиці з'явиться значок із стрілкою, вказуючою на тип додатку-джерела . На мал. 11.4 показано вікно бази даних з двома зв'язаними таблицями: Excel і HTML.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]