Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna #10.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
3.62 Mб
Скачать

4.2. Злиття з Word

Якщо ви займаєтеся відправкою листів, а дані про адресатів зберігаються в базі даних Access, зручніше всього створити бланки для листів і конверти в Word, а потім шляхом злиття (merge) додати дані полів імен і адрес з таблиці або запиту Access. Для листів і конвертів можна, звичайно, створити звіти Access, але краще це робити в Word, особливе якщо в документах передбачено безліч шрифтів різноманітних стилів, розмірів і зображень. Існує спеціальний майстер, що дозволяє виконувати злиття в новий або існуючий документ Word.

  1. У вікні бази даних виберіть таблицю або запит, в яких містяться поля з даними для злиття з документом Word.

  2. В списку кнопки, що розкривається, Зв'язки з Office (OfficeLinks) на панелі інструментів виберіть команду Злиття з MS Word (Merge It With MS). Запуститься Майстер злиття з документами Microsoft Word (Word Mail Merge Wizard):

  1. Якщо ви ще не створили необхідний документ, встановіть перемикачі Створити новий документ і встановити зв'язок з ним (Create new document and then linH data to it); інакше залиште встановленим переключатилем! Встановити зв'язок з готовим документом Microsoft Word (Link your data to an existing Microsoft Word document). Клацніть на кнопці ОК.

  2. Відкриється вікно Word з панеллю інструментів Злиття (Mail Merge) (мал. 11.6) Введіть текст листа або текст на конверті.

  3. Щоб додати в документ поле злиття, виберіть його в списку, що розкривається, Додати поле злиття (Insert Merge Field) на панелі інструментів Злиття (Mail Merge).

  4. Після закінчення роботи з документом злиття клацніть на кнопці Поля (View Merge Data) на панелі інструментів Злиття (Mail Merge).

  5. На даному етапі ви можете виконати злиття в новий документ (з окремою сторінкою під кожний запис Access) або виконати злиття прямо при друці. Виберіть відповідну кнопку на панелі інструментів Злиття (Mail Merge):

Якщо ви вибрали злиття в новий документ, відкриється новий документ Word. На місце доданих в документ полів злиття будуть вставлені дані Access. При друці такого документа він відразу посилається на принтер.

8. Закрийте вікно Word, щоб повернутися до Access.

Мал. 11.6. Вікно документа Word, відкрите в результаті запуску в Access Майстра

злиття з Microsoft Word

4.3. Аналіз таблиці в Excel

Хоча в Access є можливість провести підсумкові розрахунки за допомогою запитів і звітів, іноді виявляється зручніше виконати цю задачу в Excel. Використовуючи кнопку Зв'язки з Office (OfficeLinks), можна перетворити таблицю або запит в електронну таблицю і відкрити її в Excel.

  1. У вікні бази даних виділите таблицю (або запит), яку вимагається відкрити в Excel.

  2. На панелі інструментів виберіть в списку кнопки, що розкривається, Зв'язки з Office (OfficeLinks) команду Аналіз в MS Excel (Analyze It With MS Excel).

Після виконання цих дій запуститься Excel, і дані об'єкту, вибраного вами у вікні бази даних, відобразяться в новій електронній таблиці. Будь-які зміни, внесені в цю сторінку, будуть збережені в новому файлі з розширенням .xls, але ніяк не відобразяться на початковій таблиці (або запиті), з якої вони були експортовані.

На мал. 11.7 показана таблиця Access Хронометраж проектів, відкрита для аналізу у вікні Excel. Як видно на малюнку, тепер ця таблиця з'явилася у вигляді електронної таблиці Хронометраж npoeKTOB.xls. Якщо ви звернете вікно Excel, то знайдете, що додаток Access як і раніше відкритий, тобто обробка даних таблиці ведеться паралельно в обох додатках. Щоб повернутися у вікно Access, достатньо просто закрити Excel або скористатися панеллю задач Windows.

Мал. 11.7. Скориставшись кнопкою Аналіз в MS Excel, ми відкрили таблицю Хронометраж проектів як файл з розширенням .xls у вікні програми Excel

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]