Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДЛЯ ЗАОЧНИКОВ ОРБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
560.64 Кб
Скачать

9

МІНІСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАIНИ

Реєстр. №_______

ТЕМАТИКА КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ І

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ЇХ НАПИСАННЯ

з дисципліни «Економіка готельно-ресторанного бізнесу »

для студентів заочної форми навчання

Укладач:

доц. Чижова Т.В.

Херсон 2012

1. ЗАГАЛЬНІ ІІОЛОЖЕННЯ

    1. МЕТА КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Написання контрольної роботи слухачами заочної форми навчання є складовою частиною навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів. Вона показує, наскільки глибоко студент засвоїв даний курс.

Підготовка контрольної роботи полягає у закрiпленнi та поглибленнi теоретичних знань, здобутих студентом у процесі вивчення курсу, виробленні вміння самостійно працювати з навчальною, спеціальною літературою і статистичними матеріалами, робити узагальнення й висновки.

У ході виконання контрольної роботи студент повинен опанувати законодавчі акти, літературні джерела, статистичні та інші матеріали, в яких розглядаються питання обраної теми. Отже, мета контрольної роботи - сформувати навички самостійного розв'язання практичних проблем із наукових позицій і письмового викладу отриманих результатів.

1.2. Вимоги до змісту контрольної роботи

В контрольній роботі слухач повинен всебічно й глибоко розкрити зміст обраної теми, показати ґрунтовні знання літературних джерел і нормативних актів, статистичних та інших матеріалів.

Контрольна робота повинна містити титульний аркуш, зміст, основну частину, список використаних джерел.

Титульний аркуш роботи містить найменування вищого навчального закладу і факультету, де виконана робота, назву роботи, прізвище, ім'я та по батькові слухача, шифр і найменування спеціальності, науковий ступінь, вчене звання або посаду, прізвище, ім'я та по батькові наукового керівника; місто й рік виконання.

Зміст подають на початку роботи. Він повинен відповідати плану контрольної та відображати суть теми, що розглядається. Зміст містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів і підрозділів (якщо вони мають заголовок).

Основна частина контрольної роботи складається з трьох розділів: двох теоретичних та одного розрахункового. Розділи можуть мати підрозділи. Кожний розділ починають з нової сторінки. Основному тексту кожного розділу може передувати передмова з коротким описом вибраного напрямку та обґрунтуванням застосованих методів дослідження. В кінці кожного розділу формулюють висновки зі стислим викладенням наведених у розділі наукових і практичних результатів.

Зміст теоретичних розділів основної частини роботи має відповідати сучасному рівню розвитку економічної науки. У текстовій частині повинні бути висвітленні всі питання, передбачені планом контрольної роботи. Особливу увагу слід звернули на використання тих матеріалів, що характеризують роботу суб’єкта господарювання в умовах соціально орієнтованої ринкової економіки.

Висвітлення питань плану роботи слід супроводжувати аналізом статистичних даних, прикладами з практики. Необхідно також показати уміння зіставляти різні підходи до вирішення тих чи інших проблеми самостійно робити висновки на основі вивченої літератури, зібраного, обробленого й узагальненого фактичного матеріалу.

В розрахунковому розділі основної частини контрольної роботи наводиться обґрунтоване розв'язання кожної конкретної задачі.

Обсяг контрольної роботи – 15-20 сторінок формату А-4 (у тому числі - таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).

Виправлення, закреслювання, вставки, скорочення слів та використання абревіатур (крім загальноприйнятих) у готовому (чистовому) тексті не дозволяються.

2. Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

2.1. Вибір теми контрольної роботи

Першим етапом виконання контрольної роботи є вибір теми. Кожний слухач виконує за вибором одну з контрольних робіт, номери яких залежать від порядкового номера прізвища слухача в списку групи.

Якщо кількість тем контрольних робіт менше, ніж слухачів у групі, тоді слухач повинен вибрати тему, починаючи з першого номеру у списку групи.

Наприклад: тем в тематиці контрольних робіт (рефератів) всього 25, в такому випадку слухач Шаленко С.С., який по списку групи 26, повинен вибрати тему під номером 1, слухач Яковенко П.П. по списку – 27, вибирає тему під номером 2.

Таким чином, вибираються і варіанти задач.