Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РУП МПИвНШ 2012_13.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
200.7 Кб
Скачать

Література:

  1. Антонова О.П. Інформатика. Початковий курс. 2 клас / Антонова О.П., Каменєва Л. П. – Шепетівка: “Аспект”, 2009. – 144 с.

  2. Антонова О.П. Інформатика. Початковий курс. 3 клас / Антонова О.П. – Шепетівка: “Аспект”, 2009. – 144 с.

  3. Антонова О.П. Інформатика. Початковий курс. 4 клас / Антонова О.П. – Шепетівка: “Аспект”, 2009. – 144 с.

  4. Богомолова, Е.В. Психолого-педагогические аспекты обучения информатики в начальной школе : учебно-методическое пособие / Е. В. Богомолова. – Рязань : Изд-во Ряз. обл. ин-та развития образования, 2005. – 76 с.

  5. Коган А. Ф. Основные положения компьютерной технологии психодиагностики "FreCho" / Коган А. Ф., Коган Н.Н., Руденко К.В. // Проблеми загальної та педагогічної психології : зб. наук. праць Інституту психології імені Г.С.Костюка АПН України. – К., 2000. – Т.1, ч.3. – С.28-33.

  6. Колесніков С. Я. Сходинки до інформатики : експериментальний підручник для 2 класу загальноосвітніх навчальних закладів / Колесніков С. Я., Ломаковська Г. В., Ривкінд Ф. М., Ривкінд Й. Я., Хобяков О. О. – К. : АДЕФ-Україна, 2001. – 68 с.

  7. Колесніков С. Я. Сходинки до інформатики : експериментальний підручник для 3 класу загальноосвітніх навчальних закладів / Колесніков С. Я., Ломаковська Г. В., Ривкінд Ф. М., Ривкінд Й. Я., Хобяков О. О. – К. : АДЕФ-Україна, 2001. – 68 с.

  8. Колесніков С. Я. Сходинки до інформатики :експериментальний підручник для 4 класу загальноосвітніх навчальних закладів / Колесніков С. Я., Ломаковська Г. В., Ривкінд Ф. М., Ривкінд Й. Я., Хобяков О. О. – К. : АДЕФ-Україна, 2001.– 68 с.

  9. Кривич Е. Я. Персональный компьютер для детей / Е. Я. Кривич. – Х. : Фолио, 2001. – 112 с.

  10. Морзе Н. В. Методика навчання інформатики. Ч.І. Методика навчання / Н. В. Морзе. – К. : Навчальна книга, 2003. – С.23-41.

  11. Ривкінд Ф. М. ОКГ (Основи комп’ютерної грамотності) : посібник для учнів молодших класів (розвиваюче навчання) / Ф. М. Ривкінд. К. : Гроно, 1998. – 138 с.

  12. Савченко О. Я. Розвивай свої здібності / О. Я. Савченко. – Київ : Освіта, 1998. – 160 с.

  13. Сходинки до інформатики. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів для 2-4 класів.[Электронный ресурс].Режим доступа: http://www.mon.gov.ua/images/files/navchalni_programu/2012/ukr/05_shod_informatuka.pdf

Завдання для самостійної роботи

До теми 1.

  • В мережі Інтернет знайти матеріал щодо використання ПК на уроках в початковій школі за кордоном, проаналізувати його і створити електронний конспект – повідомлення.

  • Анотувати статтю Н. Польки “Гігієнічні вимоги до роботи на комп’ютері” // Початкова школа – 2000. – № 6. – С. 42–46.

  • Відповідно до навчально-методичного комплексу “Сходинки до інформатики” проаналізувати порядок формування понять з інформатики у 2, 3 і 4 класах. Скласти перелік цих понять для кожного класу початкової школи.

  • Опрацювати вимоги та рекомендації щодо організації фізкультурних пауз і хвилинок релаксації на уроках інформатики в 2-4 класах.

  • Проаналізувати програму з інформатики для початкових класів, визначення особливостей і порядку формування основних понять з інформатики.

До теми 2.

  • Скласти приблизний перелік програмного забезпечення для уроків інформатики в початковій школі; дати коротку характеристику кожного електронного продукту.

  • Підготувати перелік статей з періодичних видань (Початкова школа, Начальная школа, Дошкільне виховання, Информатика и образование, Информатика, Педагогическая інформатика, Компютер у школі та сім’ї тощо) про особливості використання ПК на уроках та заняттях у тому числі і конспекти таких занять.

  • Створити електронний конспект з матеріалу знайденого в Інтернеті на тему “Комп’ютер як новітній засіб на уроках в початковій школі”. Підготувати мультимедійну презентацію.

  • Проаналізувати план-конспект уроку інформатики для початкових класів.

  • Підготуватися до організації етапу подачі нового матеріалу на уроці в початковій школі за допомогою комп’ютерної техніки.

  • Підготуватися до організації етапу закріплення знань на уроці в початковій школі за допомогою комп’ютерної техніки.

До тими 3.

  • Розробити лекцію для батьків молодших школярів з теми “Комп’ютер удома – корисна річ”.

  • Підготувати бесіду з метою ознайомлення дітей з правилами поведінки у кабінеті інформатики.

  • Підібрати вправи і завдання на розвиток логічного, творчого й алгоритмічного мислення молодших школярів для уроків інформатики у початковій школі.

  • Підготувати різні види позакласних заходів для початкових класів з використання НІТ.

  • Підібрати і проаналізувати вправи на розвиток логічного/творчого мислення молодших школярів.

  • Розробити завдання логічного/творчого характеру як складової уроку інформатики в початковій школі.