Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova FO.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
141.31 Кб
Скачать
    1. Вимоги до змісту структурних частин роботи

Вступ має своїм призначення надати загальну уяву про виконану курсову роботу. В ньому у послідовному порядку повинні бути представлені: актуальність теми курсової роботи; область бухгалтерського обліку, яка досліджується; мета і завдання курсової роботи; законодавчо-нормативна, теоретична та практична база курсової роботи; дані про обсяг курсової роботи: кількість сторінок тексту, таблиць, рисунків, формул і додатків.

В першому розділі курсової роботи студент повинен показати:

по-перше, володіння сучасною законодавчо-нормативною і теоретичною базою по темі роботи;

по-друге, вміння обрати обліково–аналітичний інструментарій, необхідний для виконання інших розділів роботи, які основані на вивченні практики базового підприємства.

В цьому розділі курсової роботи студент повинен розглянути всі основні законодавчо-нормативні документи, дати їм оцінку на повноту та суперечливість і зазначити нерегламентовані ділянки бухгалтерського обліку по темі роботи. При аналізі теоретичних аспектів студент повинен розглянути найбільш актуальні питання з бухгалтерського обліку по темі роботи, що представлені в сучасних наукових працях (книги, підручники, навчальні посібники, статті, публікації, монографії та автореферати).

В другому розділі студент повинен розглянути базове підприємство, як об’єкт дослідження. В цьому розділі необхідно узагальнено визначити його організаційно-правову форму, основну сферу діяльності підприємства, види продукції, робіт і послуг, що виробляються та виконуються, його виробничі потужності, організаційну структуру і здійснити аналіз основних фінансових показників: ліквідності; платоспроможності; фінансової стійкості; рентабельності, а також провести економічний аналіз об’єкту дослідження за темою курсової роботи (обраного виду активу, зобов’язання та капіталу).

В третьому розділі студент повинен висвітлити основні складові облікової політики базового підприємства, щодо досліджуваної ділянки облікової роботи такі як: порядок проведення інвентаризації активів та зобов’язань; їх класифікацію; методи оцінки активів та зобов’язань тощо, а також охарактеризувати форми первинних документів, що використовуються при бухгалтерському обліку досліджуваної ділянки обліково – аналітичної роботи на базовому підприємстві і проаналізувати рух первинних документів за графіком документообігу. На підставі проведеного аналізу існуючого стану документування господарських явищ на підприємстві, виявити недоліки та зробити зауваження щодо організації первинного обліку на досліджуваному підприємстві.

В четвертому розділі студент повинен проаналізувати існуючий стан організації синтетичного та аналітичного обліку досліджуваної ділянки бухгалтерського обліку на підприємстві, вивчити робочий план рахунків, порядок записів по рахунках бухгалтерського обліку і порядок застосування аналітичних рахунків і відомостей аналітичного обліку досліджуваної ділянки обліково – аналітичної роботи на базовому підприємстві та дати його критичну оцінку.

У п’ятому розділі студент повинен показати існуючу на підприємстві методику отримання даних необхідних для складання бухгалтерської звітності з регістрів синтетичного та аналітичного обліку за темою роботи на базовому підприємстві.

В шостий розділ є визначальним в роботі, в якому на підставі проведеного аналізу стану організації облікового процесу на підприємстві визначаються напрямки щодо вдосконалення досліджуваної ділянки бухгалтерського обліку, формулюються конкретні пропозиції, даються відповідні рекомендації з практичного застосування запропонованих розробок із обов’язковим зазначенням ефективності запропонованих студентом удосконалень, показниками економічного ефекту якої можуть бути: зниження трудомісткості, поліпшення якості отримуваної інформації, підвищення аналітичності інформації, скорочення термінів обробки інформації та ін.

Кожний розділ курсової роботи повинен закінчуватися стислими висновками, які містять підсумок по проведеній у відповідному розділі роботі.

Висновок по курсовій роботі в цілому поєднує в собі висновки по її окремим розділам.

Список використаних джерел повинен містити законодавчо-нормативну базу та науково – практичну літературу з досліджуваної теми, яка була використана при написанні курсової роботи і повинен бути не менше 30-ти найменувань. Кафедра рекомендує перелік законодавчо – нормативних матеріалів і спеціальної літератури з котрими обов’язково повинен ознайомитися студент при підготовці курсової роботи (Додаток В).

Додатки прикладаються після списку використаних джерел безпосередньо після аркушу ДОДАТКИ. Додатками можуть бути: інструкції, накази, внутрішні розпорядження по підприємству первинні документи, облікові регістри, бухгалтерська звітність тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]