Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1320757373.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
460.29 Кб
Скачать

Методичні рекомендації по виконанню індивідуальних завдань та презентацій

Кожен студент повинен вибрати свою тему реферативної роботи та презентації згідно з порядковим номером його прізвища у списку журналу.

Тематика рефератів затверджується кафедрою економічної теорії та регі­ональної економіки. Після написання реферату та презентації студент за вибраною темою складає три тести, на які, при захисті індивідуального завдання, пояснює вибрані відповіді. Розроб­ляє і пропонує проблемні питання.

Проблемні питання повинні стосуватись соціально-економічних процесів, які відбуваються у світовому господарстві та в економіці України.

При виконанні індивідуальної роботи необхідно використовувати лі­тературу, що запропоновано в кінці методичних сторінок.

Індивідуальна робота в цілому оформлюється на стандартних арку­шах (210*297мм), або в зошиті (18 арк.) захищається у визначений термін та здається на кафедру.

Для розвитку творчих здібностей та поглиблення і закріплення своїх знань студент може за власним бажанням виконати та захистити індивідуальне завдання (ІЗ) підвищеної складності (презентація) за тематикою, що вказана нище. При умові якісного його виконання, без порушення термінів та успішному захисті нараховуються додаткові бали (1-10). Мета виконання ІЗ полягає в тому, щоб поглибити, узагальнити та закріпити знання, які студенти одержують у процесі навчання, навчити студентів працювати з літературою, статистичними даними, пов’язувати теорію із практикою, а також представляти (презентувати) свою доповідь перед аудиторією.

Виконання ІЗ підвищеної складності (презентація) передбачає написання та оформлення реферату відповідно до визначених вимог і розробку слайдів, виконаних у програмі Microsoft PowerPoint.

Робота студента над ІЗ складається із наступних етапів:

- вибір теми;

- складання бібліографії (літературних джерел за обраною темою); вивчення літературних джерел і складання плану реферату;

- написання тексту реферату;

підготовка слайдів у програмі Microsoft PowerPoint;

подання роботи на перевірку викладачу;

- захист ІЗ.

Реферат повинен мати наступну структуру: план;  вступ;  виклад основного змісту теми;  висновки;  список використаної літератури.

Оформлення реферату. Текст реферату повинен бути набраний на комп’ютері з одного боку аркушу формату А4, шрифт Times New Roman, розмір 14 пунктів, поля: верхнє, нижнє, праве – 20 мм, ліве – 30 мм. Кожний розділ плану розпочинається з нової сторінки. Обсяг реферату 14–16 сторінок через 1,5 інтервали. Закреслення, виправлення, скорочення слів (крім загальноприйнятих) не допускається.

Нумерація сторінок починається з титульної, але цифра 1 на ній не ставиться (нумерація розпочинається із номера 3 на сторінці Вступ). Сторінки нумеруються у правому верхньому куті аркуша.

Обов’язкова нумерація таблиць і рисунків, яка може бути наскрізною.

Наведені у тексті цитати або статистичні дані з економічної літератури повинні супроводжуватися відповідними посиланнями на джерела, з яких вони взяті та оформлені у такому вигляді, наприклад, [8, с. 12], де 8 – номер джерела за списком використаної літератури, сторінка 12.

Список використаної літератури наводиться в кінці реферату (не менше 15 літературних джерел наукового характеру, виданих за останні 5 років), яка розташована в алфавітному порядку за прізвищем автора (або при відсутності автора за назвою), з наведенням повної назви праці (або статті та назви журналу), видавництва, року видання та загальної кількості сторінок по кожному літературному джерелу. Реферат зброшуровується у папку.

Слайди розробляються і виконуються у програмі Microsoft PowerPoint, кількість яких залежить від теми, але повинна складати не менше 8, включаючи вступ і висновки.

Термін підготовки ІЗ узгоджують із викладачем. Підготовлене ІЗ захищається на семінарському (індивідуальному) занятті.

Виконання та захист ІЗ (презентація) оцінюється за шкалою 1–10 балів.

Критерії оцінювання ІЗ (презентація) за умови якісного його виконання (слайди, реферат) та без порушення термінів:

10 балів ставиться, якщо у рефераті (слайдах) містяться елементи наукової творчості, робляться самостійні висновки, дається аргументована критика та самостійний аналіз фактичного матеріалу на основі глибоких знань наукової економічної літератури та вільного володіння матеріалом з даної теми.

5 балів ставиться, якщо у рефераті повно розкриті питання теми, студент продемонстрував розуміння та вільне володіння матеріалом, але відсутні елементи наукової творчості.

1 бали ставиться, якщо питання теми розкриті на достатньому рівні, але студент не володіє вільно матеріалом, не розуміє або не може пояснити окремі теоретичні положення даної проблеми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]