Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1320757373.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
460.29 Кб
Скачать

9. Система поточного та підсумкового контролю знань студента. Правила модульно-рейтингового оцінювання знань.

В Україні ЕCТS реалізується під назвою кредитно-модульної системи органі­зації навчального процесу (КМСОНП), яка ґрунтується на поєднанні модуль­них технологій навчання та системи рейтингового оцінювання знань студентів (змістових освітніх одиниць - залікових кредитів).

Заліковий кредит - це одиниця виміру навчального навантаження, необ­хідного для засвоєння змістових модулів або блоку змістових модулів.

Змістовий модуль - це система навчальних елементів, що поєднана з ознакою відповідності певному навчальному об'єктові.

Модуль - завершена частина освітньо-професійної програми (навчальної дисципліни, практики, державної атестації), що реалізується відповідними фор­мами навчального процесу.

Шкала оцінювання - використовується для спрощення переведення оці­нок отриманих за системою ЕCТS, національною системою і 100-бальною шка­лою ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка.

Рейтингова оцінка

Оцінка за шкалою ЕСТS

Оцінка за традиційною національною шкалою

91-100

А – відмінно

5- відмінно

81-90

В- дуже добре

4-добре

71-80

С - добре

61-70

D – задовільне

3-задовільно

51-60

Е – достатньо

31-50

FХ - незадовільно з можливістю повторної атестації

2-незадовільно

0-30

F- незадовільно з необхідністю повторністю повторного курсу

Поточне оцінювання знань студентів

Поточний контроль здійснюється під час проведення лекційних, семінарських та індивідуально-консультативних занять і має на меті перевірку рівня та якості засвоєння студентом навчального матеріалу дисципліни.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та умінь студента самостійно опрацьовувати та засвоювати певний навчальний матеріал, здатність осмислювати зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представляти певний матеріал.

Об'єктами поточного контролю є робота студентів на лекціях, підготовка до семінарських занять, виконання домашніх завдань, написання модульних контрольних робіт (МКР), а також самостійна робота.

Під час вивчення „Історія економіки та економічної думки” студент, використовуючи основну та додаткову літературу, конспект лекцій, повинен засвоїти теоретичний матеріал дисципліни (основні поняття, особливості економічного розвитку підприємства тощо).

Під час проведення семінарських занять застосовуються такі методи контролю, як перевірка готовності студентів з питань, визначених планом семінарських занять, виконання домашнього завдання (складання термінологічного словника, розв’язання задач), письмове складання по кожній темі експрес-контролю (10–15 хвилин на тести або економічний диктант), обговорення ди­скусійних питань з окремих тем.

При проведенні індивідуально-консультативних занять здійснюється як контроль за опануванням студентами окремих програмних питань, що передбачені для самостійного вивчення, так і контроль тих студентів, які мають поточну заборгованість із поважних причин. Контроль здійснюється за допомогою відповідних тестів, розв’язування задач, економічних диктантів, теоретичних питань в усній або письмовій формі.

Для розвитку творчих здібностей та поглиблення знань, студент може за власним бажанням виконати та захистити індивідуальне творче завдання підвищеної складності (презентація) за тематикою, визначеною викладачем. При умові якісного його виконання, без порушення термінів та успішному захисті нараховуються додаткові бали (10). Найкращі ІЗ (презентації) студенти демонструють на семінарському (індивідуальному) занятті.

При виконанні модульних контрольних робіт оцінці підлягають теоретичні та практичні знання, яких набули студенти після опанування певного модуля. Модульна контрольна робота вико­ну­ється письмово на останньому семінарському занятті відповідного модуля. Студент, який не відпрацював пропущені семінарські заняття, не допускається до МКР, у відомість виставляється 0 балів. Якщо студент не з’явився на МКР, у відомості зазначається “не з’явився” і виставляється 0 балів. Студент, який з поважної причини не з’явився на МКР, зобов’язаний надати викладачу відповідний документ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]