Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metrolog_ya_neff_14.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
499.2 Кб
Скачать
  1. Опис технологічного обладнання

    1. Основне функціональне обладнання технологічного комплексу для комплексної підготовки газу

На УКПГ Східна Полтава, на якому розміщується обладнання, яке беспередньо бере у часть у накопиченні та підго­товці попутного та природнього газу. До основних вузлів відносять:

  • приймальний вузол або вузол входу свердловини;

  • вузол первинної сепарації газу;

  • вузол НТС;

  • насосний вузол;

  • вузол редукування і замірювання конденсату;

  • майданчик вогневих підігрівачів;

  • вузол олопизапії газу:

  • факельне господарство.

Приймальний вузол призначений для підведення до всіх свердло­вин, що підпорядковані даному управлінню, в один вузол. Тут ведеться облік кількості отриманої продукції, замір тиску в даному вузлі. Приимальнин вузол складається з трубоповодів, засувок та замірних пристроїв.

Вузол первинної сепарації призначений для обробки газу шляхом пропус­кання через блок сепапатопівпепшої ступені, а також НТС. Низькотемпературна сепарація - процес промислової обробки газу природного на газоконденсат­них родовищах з метою вилучення з нього газового конденсату і одночасного осушування газу від вологи, що здійснюється при низьких температурах від 0 до -30°С, які одержують в результаті дроселювання газу чи від зовнішнього джерела холоду (холодильні машини, турбодетандери). Вилучення рідких вуг­леводнів з сирого газу охолодженням залежить від вмісту С3+ у сирому газі. Ви­трата розчину інгібітори гідратоутворення, звичайно діетиленгліколю, в системі циркуляції установок НТС визначається розрахунком за умовами попередження гідратоутворення. Витрати 70-85 % розчину гліколю не більше 60 ті 1000 м3 газу. Вибір типу холодильних агрегатів обґрунтовується техніко-єкономічними факторами

Насосний вузол є поміж обладнання технологічного комплексу для нако­пичення та підготовки газу. На УКПГ є декілька насосних вузлів які працюють кожен із своїм безпосереднім середовищем(пластова вода, конденсат, насосна інгібіторів).

Факельне господарство призначене в основному для скиданя надлишково­го тиску в свердловині, а також для спалювання попутного газу.

2.2. Обладнаний для закачування пластової води

На Східній Полтаві використовують агрегат 1,31 -6/50 для закачування пластової води до резервуарів(У=50 м V Він складається з трьохплунжерного насоса та електродвигуна, змонтованих на спільній фундаментній рамі. Переда­ча крутного моменту здійснюється від електродвигуна через муфту.

INCLUDEPICTURE "C:\\DOCUME~1\\neff\\LOCALS~1\\Temp\\FineReader11\\media\\image20.png" \* MERGEFORMATINET

Рисунок 2.20 . Гідравлічна частина агрегата 1,ЗТ-6/50

INCLUDEPICTURE "C:\\DOCUME~1\\neff\\LOCALS~1\\Temp\\FineReader11\\media\\image21.png" \* MERGEFORMATINET

Трьохплунжерний насос горизонтальний складається з привідної та гідра­влічної частини. Привідна частина призначена для переробки крутного руху

колінчастого вала в поступающий рух плунжерів.

Насоси і трьохплунжернікривопшпні агрегати призначені для перекачу­вання прісної води з температурою до 323К з вмішяющнми твердими необрази-вними частинами не більше 0,2 % по вазі і 0,2 % по розміру.

Насоси та агрегати виготовляються в кліматичних умовах виготовлення: У і Т. Категопії помішення 2 і 3 за ГОСТ 15150-69.

Насоси і агрегати використовуються в різних технологічних процесах, де потрібно створювати високий тиск, а також в установках для очистки від різних відкладень і забруднень внутрішньої поверхні трубопроводі в теплообмінника і іншого технологічного обладнання, а також для очистки від іржі та забрудне­них зовнішніх поверхонь трубопроводів, різного обладнання, будівель та інше.

Насоси та агрегати виготовляються в кліматичних умовах виготовлення: У і Т. Категорії розміщення 2 і 3 за ГОСТ 15150-69.

Насоси і агрегати використовуються в різних технологічних процесах, де потрібно створювати високий тиск,, а також в установках дня очистки віл річних відкладень і забруднень внутрішньої поверхні трубопроводів теплообмінника і іншого технологічного обладнання, а також для очистки від іржі та забрудне-

Укомплектованість, конструкція агрегата 1,ЗТ-6/50:

INCLUDEPICTURE "C:\\DOCUME~1\\neff\\LOCALS~1\\Temp\\FineReader11\\media\\image22.png" \* MERGEFORMATINET

INCLUDEPICTURE "C:\\DOCUME~1\\neff\\LOCALS~1\\Temp\\FineReader11\\media\\image23.png" \* MERGEFORMATINET

Рисунок 2.21- Агрегат насосний 1,ЗТ-6/50.1 - Трьохплунжерний насос, 2 - Еле­ктродвигун, 3 - Фундаментна рама, 4 - Муфта

Основні техніко економічні показники насоса 1,31-32-2,7

Типорозмір насоса 1,ЗТ-32-2,7

Зміст 2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]