Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економ.ан.(КР-методичка2012).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
337.41 Кб
Скачать

3. Основні етапи виконання курсової роботи.

3.1. Вибір теми і розробка плану.

Тематика курсової роботи вибирається студентом самостійно з тематики курсових робіт, розроблених кафедрою економіки та підприємництва. Крім того, студент може запропонувати свою тему, яка на його думку являється актуальною, відповідає його інтересам і відноситься до курсу економічного аналізу. Це дозволить використати конкретні матеріали, а також використати отримані результати в їх практичній діяльності.

3.2. Підбір і вивчення літератури,

Підбір літератури здійснюється студентом самостійно. При цьому необхідно мати на увазі, що для проведення глибокого економічного аналізу необхідні знання не тільки даного предмета, але і ряду інших предметів, вже вивчених студентами: політекономія, макроекономіка та мікроекономіка, математика та статистика, економіка, фінанси, гроші та кредит. Студент повинен визначити, знання якої дисципліни йому будуть потрібні для написання роботи і, у випадку необхідності, підібрати потрібну літературу із цієї області знань.

Для підбору економічної літератури необхідно ознайомитися з найновішими книжками і статтями останніх років видання, які відображають сучасне становище економічних наук. Літературу минулих років видання також можна використати при написанні роботи, але при цьому необхідно мати на увазі, що окремі показники і коефіцієнти в теперішній час не використовуються в економіці.

Робота над темою припускає використання більшого числа джерел в т.ч. закони України, інструктивні матеріали, підручники, статті із економічних журналів і газет: "Бізнес", "Бухгалтерський облік та аудит", "Баланс", "Галицькі контракти", "Вісник Національного банку України" та ін.

Після підбору літератури необхідно перейти до її вивчання, при цьому особливу увагу необхідно виділити випису цитат і цифрового матеріалу з обов'язковим відображенням джерела інформації з визначенням сторінок. Вивчення літератури може привести до необхідності перегляду плану курсової роботи. Тому при необхідності план переглядається і затверджується керівником.

3.3. Збір та опрацювання аналітичної інформації.

Основними джерелами аналітичної інформації являються бухгалтерські та статистичні звіти підприємств, фірм, банків, та інші документи.

Збір фактичного матеріалу повинен здійснюватися перш за все, безпосередньо на підприємстві в головній бухгалтерії, плановому відділі, відділі праці та заробітної плати, та інших підрозділів, де студент проходить практику.

Фактичний матеріал можна отримати державних та комерційних банках, в міських і обласних фінансових органах, в обласному статуправлінні та податкових органах, пенсійному відділенні.

В курсовій роботі можна використовувати фактичні данім, газетних і журнальних статей. Працюючи з такими джерелами потрібно обов'язково звертати особливу увагу співставленню даних.

У випадку відсутності матеріалу дозволяється в курсовій роботі використовувати допустимі цифрові дані, але при цьому повинен дот­римуватися їх економічний зміст, співставленність та взаємопов’язаність окремих показників.

Статистичні і фактичні дані повинні бути згруповані, науково обґрунтовані. Показники повинні бути розраховані і проаналізовані.

Таблиці з розрахунками і висновками приводяться в тексті роботи, окремі таблиці (типа балансу) можуть проводитись в додатку.