Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сам.роб. сем.зан. публ служба 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
346.11 Кб
Скачать

Тема 6. Проходження публічної служби

Поняття і зміст проходження державної служби. Підготовка до заміщення посади, випробування при заміщенні, атестація,(оцінювання), конкурс, кваліфікаційний екзамен.

Службове розслідування: порядок, строки та наслідки проведення. Особова справа публічного службовця. Заохочення на публічній службі. Поняття, підстави для застосування. Види заохочень. Правила застосування заохочень.

Завдання (викласти письмово)

  1. Просування по службі: категорії посад та ранги публічних службовців.

  2. Обмеження та заборони.

  3. Кадровий резерв публічної служби.

  4. Оцінювання діяльності публічних службовців.

  5. Атестація публічних службовців.

  6. Підстави припинення відносин публічної служби.

Семінарське заняття №7

Тема 7. Професійна підготовка кадрів для публічної служби

Поняття, мета та умови професійної підготовки публічних службовців. Підвищення кваліфікації публічних службовців: зміст та система.

Завдання (викласти письмово)

  1. Правові основи організації професійної підготовки.

  2. Державне замовлення на підвищення кваліфікації і перепідготовку публічних службовців.

Семінарське заняття №8

Тема 8. Юридична відповідальність публічних службовців

Поняття і види юридичної відповідальності на публічній службі. Дисциплінарне провадження: поняття, принципи, суб'єкти, стадії. Адміністративна відповідальність: поняття, завдання.. Цивільно-правова відповідальність: умови настання та види. Кримінальна відповідальність. Види злочинів проти інтересів публічної служби.

Завдання (викласти письмово)

  1. Поняття та правові підстави дисциплінарної відповідальності публічних службовців.

  2. Дисциплінарний проступок: поняття, ознаки та склад.

  3. Види дисциплінарного примусу які застосовуються до публічних службовців.

  4. Види адміністративних стягнень.

  5. Органи, уповноважені розглядати справи про адміністративні проступки посадових осіб

Задача 1. Голова районної ради попередив голову райдержадміністрації про неповну службову відповідність і оголосив йому догану за невиконання рішення ради. При цьому йому було відомо, що голова адміністрації перебував у відпустці.

Чи допущені в даній ситуації порушення? Перед ким несе дисциплінарну відповідальність голова райдержадміністрації ?

Задача 2. За значні недоліки в роботі з погашення заборгованості із заробітної плати, а також за недоліки в роботі із забезпечення комплексного економічного та соціального розвитку і послаблення виконавської дисципліни головам Олександрійської, Голованівської та Онуфріївської райдержадміністрацій Кіровоградської області оголошено догану. Хто і в якому нормативно-правовому акті може її оголосити? До якого виду дисциплінарної відповідальності можна віднести цю відповідальність ?

Семінарське заняття №9

Тема 9. Припинення публічної служби

Правові підстави припинення публічної служби. Позбавлення (втрата) статусу публічного службовця. Звільнення зі служби за власним бажанням. Відставка як форма припинення публічної служби. Звільнення за рішенням органу(адміністрації).

Завдання (викласти письмово)

  1. Юридичне оформлення припинення публічної служби.

  2. Поняття корупції та корупційного діяння.

  3. Види та характеристика складів корупційних діянь.

  1. Суб’єкти корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцію.

  2. Повноважень органів, які ведуть боротьбу з корупцією.

Задача 1. На міліціонера-інспектора авто служби забезпечення Жовтневого РУМВС України в м. Києві було складено протокол. У протоколі про вчинення ним корупційного діяння, передбаченого п “а” ч. 2 ст. 1 цього Закону, зазначалося, що П. у вечірній час незаконно здійснював охорону сауни ТзОВ “ТМО”, за що неодноразово протягом 2001 р, разом з сім’єю безплатно користувався послугами сауни.

З матеріалів справи видно, що 26.12.2000 р. між профкомом Жовтневого РУ та ТзОВ “ТМО” був укладений договір, згідно з яким профком прийняв на себе обов’язки безкоштовно забезпечити охорону громадського порядку у певний час працівниками міліції, а ТзОВ “ТМО” – безкоштовно надати в користування сауну для оздоровлення працівниками міліції та їх сім’ями за узгодженим графіком відвідин. Цей договір почав діяти з січня 2001 р. За розробленим графіком П. був один з тих міліціонерів, які здійснювали охорону громадського порядку в сауні.

Дайте оцінку обставинам справи. Чи є в діях П. склад корупційного діяння.?

Задача 2. Постановою Понаснянського районного суду Луганської області К. визнано винного в тому, що вона, перебуваючи на посаді секретаря сільської ради і одночасно виконуючи обов'язки сільського голови склала і видала Н. довідку про нібито наявність в останнього 0,6 га земельної ділянки. тим самим надала йому право на реалізацію сільгосппродукції без реєстрації в якості підприємця і одержала за це спиртні напої. Ці дії розцінені судом як сприяння з використанням свого службового становища в здійсненні Н. підприємницької діяльності з метою незаконного одержання матеріальних благ і кваліфіковані за п. "а" ч. 1. ст. 5 Закону "Про боротьбу з корупцією".

Дайте правову оцінку такої кваліфікації даного правопорушення.