Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка-управління- 5 курс- Чубань.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
1.11 Mб
Скачать

15. Вибух на складах боєприпасів.

О 12.00 07.04.20__ через несприятливі погодні умови на території на території в/ч А0088 внаслідок попадання блискавки загорілось сховище з боєприпасами. Є загроза розповсюдження вогню на інші сховища.

О 1305 07.04.20__ На території в/ч А0088 відбулось поширення вогню на сусідні сховища зберігання боєприпасів та почалась їх детонація.

Після виникнення НС (вибуху) на території військової частини А – 0088 виникла зона ураження від звичайних боєприпасів радіусом 5,1 км. та зона ураження від реактивних боєприпасів радіусом до 16 км.

В зону ураження попали м.Христинівка та 16 населенних пунктів Христинівського району, м.Умань та 13 н.п. Уманського району, 7 н.п. Теплицького району Вінницької області, а також можливе ускладнення обстановки в результаті ураження боєприпасами хімічно-небезпечних об'єктів в м. Умань та складу зберігання аміаку ТД „Інфо-Азот” с. Розсішки Христинівського району.

Можливі виникнення осередків вторинного ураження об’єктів та транспорту: можливе руйнування до 5-6 км. газових мереж, лінії електропередач до 12 км., ліній зв’язку до 5-6 км., а також можливе виникнення лісової пожежі.

Підлягають евакуації робітники та службовці військової частини, населення військового житлового містечка – 250 чоловік, м. Христинівка та населених пунктів Розсішки, Шельпахівка, Заячківка, Ягубець, Орадівка, Вільшанка, Мала та Велика Севастянівна, Веселовка, Верхнячка, Сичівка, Богачівка, Вербовата, Пенежково, Шукайвода, Мала Іванівка – загальною кількістю близько 35870 чоловік.

16. Руйнування будівельних конструкцій в цеху виробництва аміаку ват „Азот”.

О 90 год. 20хв. 15.09.20__ р. внаслідок руйнування будівельних конструкцій в цеху виробництва аміаку ВАТ „Азот” порушена технологічна цілісність ємності з аміаком. Вилив небезпечної речовини склав приблизно 50 т. Первинна хмара аміаку, що виникла в результаті виливу, розповсюджується у напрямку с. Червона слобода. Санітарна зона що відділяє від міста територію підприємства відсутня, хмара досягне околиці міста через 15 -20 хвилин. Площа зони зараження складе близько 7,2 км2. Є інформація, що 20 чоловік із числа персоналу підприємства загинули на місті, в зоні ураження опиниться персонал підприємства - до 320 чоловік та населення міста – до 65000 чоловік.

Метеорологічні умови:

напрямок вітру – 215 о північно східний;

швидкість вітру – 15 м/с;

температура повітря – +15 0С;

вертикальна стійкість повітря – інверсія.

17. За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології циклон із швидкістю 120 км/год наближається до Черкаської області. Очікуються інтенсивні зливи (140-160% жовтневої норми опадів) та шквалисте посилення вітру (до 45 м/с). Можливе утворення інтенсивного поверхневого місцевого стоку, формування швидкоплинних паводків на річках області, наповнення та переповнення водосховищ, що в свою чергу призведе до підтоплення господарських споруд, об'єктів суб'єктів господарювання та населених пунктів області, порушення функціонування систем життєзабезпечення населення.

В першій половині дня 2 грудня циклон досяг м. Черкаси, що виразилось в інтенсивних зливах (110-120% жовтневої норми опадів) та шквалистому посиленні вітру (до 35 м/с).

В результаті впливу вказаних несприятливих погодних умов в м. Черкаси поваленими деревами пошкоджені повітряні ЛЕП, спрацювало автоматичне відключення трансформаторних підстанцій. Без електроенергії залишились: об’єкти життєзабезпечення, транспорту, зв’язку, промисловості та житлові масиви в Соснівському та Придніпровському районах. В цих районах частково зруйновані 73 будинки, пошкоджені покрівлі будівель, а також повалені дерева. Є інформація про 25 чоловік загиблих та 160 чоловік травмованих внаслідок НС.

18. 30 грудня о 18.30 надійшла інформація про аварію на центральному каналізаційному колекторі міста Черкаси. Внаслідок цього довелося припинити водопостачання у всіх районах міста. Кошти на проведення аварійно-відновлювальних робіт у міському бюджеті відсутні. Без водопостачання на передодні новорічних свят залишилось близько 300 тисяч чоловік.