Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсачу бюджетна система.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
117.76 Кб
Скачать
  1. Вибір і затвердження теми, складання плану курсової роботи

Перелік рекомендованих там курсових робіт із дисциплін «Бюджетна система України» та «Місцеві фінанси» затверджується кафедрою щорічно до 15 вересня.

Студент самостійно обирає тему курсової роботи із запропонованої кафедрою тематики (Додаток А) протягом перших трьох тижнів семестру, а студент-заочник – на першому тижні сесії. Якщо в групі є декілька бажаючих обрати одну тему, то в такому випадку викладач самостійно розподіляє теми курсових робіт.

Студент може запропонувати власну тему курсової роботи за умови письмового погодження із науковим керівником, обґрунтувати своє рішення належним чином і враховуючи, що запропонована тема повинна бути актуальною і відповідати професійному спрямуванню дисципліни.

Обравши тему курсової роботи, студент пише заяву на ім’я завідувача кафедри з проханням затвердити відповідну тему курсового дослідження (Дод. Б).

У разі своєчасного не подання студентом заяви щодо затвердження бажаної теми курсової роботи, тема визначається завідувачем кафедри.

Закріплення тем курсових робіт за студентами,визначення термінів захисту та наукових керівників здійснюється розпорядженням по кафедрі до кінця четвертого тижня семестру.

Оформлення спеціального бланку-завдання на курсову роботу студента (Дод. В), у якому зазначається тема, план, а також терміни подання готової курсової роботи на кафедру здійснюється після закріплення за студентом теми курсової роботи. Завдання підписується науковим керівником та студентом.

Термін подання завершеної курсової роботи на кафедру має бути не пізніше ніж за два тижні до захисту.

Захист курсових робіт повинен обов’язково проводитися до початку екзаменаційної сесії.

План курсової роботи містить питання, які розкривають зміст теми.

Структура роботи повинна містити:

  • вступ;

  • теоретичний розділ;

  • аналітичний розділ;

  • рекомендаційний розділ;

  • обґрунтування висновків і пропозицій;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

У процесі підготовки до написання курсової роботи студент підбирає та вивчає літературні джерела, бібліографію.

Виконання курсової роботи передбачає обов’язкове вивчення чинного законодавства, постанов Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, нормативних документів міністерств і відомств та інших органів управління з питань, пов’язаних з темою курсової роботи. Особливу увагу належить звернути на вивчення опублікованих у періодичній пресі матеріалів із теми. Бажано під вивчення літературних джерел ознайомитися із зарубіжним досвідом розв’язання певної проблеми. Згідно з обраною темою курсової роботи студент самостійно підбирає літературні джерела, офіційні документи, а також статистичні матеріали підприємства фінансів України, Державної Казначейської служби України, зокрема статистичні збірники «Економіка України», «Україна в цифрах».

У процесі опрацювання літератури на окремих аркушах роблять конспективні записи, виписують з тексту цитати, цифровий матеріал. При цьому слід обов’язково робити повні бібліографічні описи джерел: для книги – це автор, назва книги (або статті з неї), місто, видавництво, рік видання, сторінки; для журналу – назва, рік і номер видання, сторінки. Ці записи також можуть бути використані для підготування списку літературних джерел, на них зробити посилання у тексті курсової роботи.

Попереднє ознайомлення з літературними джерелами – основа для складання плану курсової роботи, який включає вступ, теоретичні та аналітичні питання стосовно об’єкта дослідження. Рекомендації, висновки та пропозиції, список використаних джерел і додатки. Самостійно складений план студент обговорює з науковим керівником, у разі потреби – корегує, і після цього план затверджують. Текст курсової роботи формується шляхом систематизації і оброблення зібраних матеріалів за кожною позицією плану.