Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testi_protses_2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

Тема 7 Цивільний позов

№ 601 У відповіді під яким номером правильно вказано випадки пред’явлення цивільного позову в кримінальній справі? ?коли особа зазнала від злочину фізичної шкоди ?в разі порушення права на захист при проведенні дізнання; ?коли особі заподіяно фізичної шкоди під час відтворення обстановки та обставин події; ~ коли особа зазнала від злочину матеріальної шкоди; ?якщо особа витребовує майно з чужого незаконного володіння.

№ 602 У відповіді під яким номером правильно вказано, хто може бути визнаний цивільним позивачем у кримінальній справі? ?потерпілий від злочину, що пред’явив вимогу про відшкодування моральної шкоди; ~ громадянин, підприємство, установа чи організація, які зазнали матеріальної шкоди від злочину і пред’явили вимогу про її відшкодування; ?будь-яка фізична особа; ?будь-яка юридична особа; ?прокурор, якщо він подає цивільний позов на користь юридичної особи;

№ 603 У відповіді під яким номером правильно вказано, до якого часу може бути пред’явлений цивільний позов у кримінальній справі? ?до моменту набрання обвинувальним вироком суду законної сили; ?до моменту пред’явлення особі обвинувачення; ~ до початку судового слідства; ?до початку розгляду справи в суді апеляційної інстанції; ?до видалення суду в нарадчу кімнату.

№ 604 У відповіді під яким номером правильно вказано, яке рішення приймає суд щодо цивільного позову при постановленні обвинувального вироку? ?зупиняє провадження до набрання вироком законної сили; ?залишає без відповіді; ?виділяє в окреме провадження; ?залишає позов без розгляду і передає для розгляду в порядку цивільного судочинства; ~ задовольняє позов або відмовляє в ньому.

№ 605 У відповіді під яким номером правильно вказано випадки пред’явлення цивільного позову в кримінальній справі? ?коли особа зазнала від злочину фізичної шкоди; ~ коли особа зазнала від злочину матеріальної шкоди; ?в разі порушення права на захист при проведенні дізнання; ?коли особі заподіяно фізичної шкоди під час відтворення обстановки та обставин події; ?якщо особа витребовує майно з чужого ведення.

№ 606 У яких відповідях правильно вказано випадки, коли суд залишає цивільний позов без розгляду: ~ якщо суд постановлює виправдувальний вирок у зв’язку з відсутністю в діях особи складу злочину; ?якщо вимоги цивільного позивача не підтвердженні доказами у справі; ?якщо цивільний позивач відмовився від заявлених вимог; ~ якщо цивільний позивач не з’явився у судове засідання і не заявив клопотання про розгляд позову у його відсутності і не був підтриманий прокурором; ?якщо цивільний позивач і відповідач є юридичними особами; ?якщо суд постановлює обвинувальний вирок із звільненням від покарання; ?якщо суд виніс постанову про застосування до особи примусових заходів медичного характеру.

№ 607 У яких відповідях правильно вказано, які суб’єкти кримінального процесу вправі пред’явити і підтримувати цивільний позов у кримінальному процесі: ~ потерпілий; ?слідчий; ?представник цивільного відповідача; ?заявник; ~ цивільний позивач; ~ прокурор; ?представник служби в справах неповнолітніх.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]